Nem indul újra a miskolci polgármester

Nem indul újra a miskolci polgármester

Veres Pál (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Családi és egészségi okokra hivatkozva nem indul újra Miskolc polgármesteri címéért Veres Pál.

A város önkormányzatának vezetője (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-MMM-Velünk a Város) döntéséről beszámolva a Facebook-oldalán szerdán azt írta, mindig próbálta megtalálni az egyensúlyt saját élete, családja és munkája között, azonban az elmúlt években szerettei többször voltak a „második helyen, mint az elsőn”. Döntéséhez emellett az is hozzájárult – tette hozzá –, hogy a többi között iskolaigazgatóként, oktatási szakértőként és polgármesterként eltöltött huszonhét év az egészségét is jelentősen „koptatta”.

Úgy fogalmazott, mozgalmas négy és fél év van mögötte, hiszen – mint írta – egy nehéz helyzetű várost örökölve álltak helyt az önkormányzattal a pandémia, a költségvetési elvonások, a kormányzati megszorítások, a növekvő alapkiadások és energiaárak mellett. Jelezte, azt vallotta, hogy a „civil kurázsi, a pártonkívüliség adta szabadság” hasznára lehet a városnak. Büszke arra – tette hozzá –, hogy volt ereje helytállni az elmúlt hónapokban is, és vissza tudta verni a „legsötétebb politikai támadásokat, a külső és belső ellenségeket”.

A polgármester azt kívánta, a város következő vezetője olyan legyen, akinek Miskolc a fontos és nem a hatalom, és „aki az, aminek mondja magát”. Veres Pál bejegyzésében kitért arra: kitölti polgármesteri mandátumát, amelynek lejárata után is számíthatnak rá a helyiek a „városát szerető, és érte tenni akaró miskolci polgárként”.

A Telex és a Borsod24.hu már előző nap értesült a bejelentésről. A miskolci lap már a lehetséges utódjelöltekről is írt, a DK helyi szervezete Barkai Lászlót, az MTA doktorát, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt igazgatóját javasolta, de eddig nem támogatta minden párt. A lehetséges ellenzéki polgármesterjelöltek között emlegetik Simon Gábor ügyvédet, az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjét, aki 1994 óta önkormányzati képviselő Miskolcon. A Fidesz Tóth-Szántai József miskolci rádióst támogatja, aki február elején civil polgármesterjelöltként jelentkezett be.