Belharc vagy rehabilitáció? – Farkas Flóriánnal pózolt Kubatov Gábor

Belharc vagy rehabilitáció? – Farkas Flóriánnal pózolt Kubatov Gábor

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója Szandaszőlősön fotózkodott többek között Farkas Flóriánnal, a Lungo Drom elnökével. (Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Helyzetértékelés Szolnokon a mi egyedülálló, békés és csodaszép hazánkról; útravaló nem csak szolnokiaknak”. Ezt írta ki Facebook-oldalára szerdán Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, aki Szalay Ferenc, a város polgármesterének meghívására érkezett lakossági fórumot tartani a városba. A bejegyzésben több fotó is szerepel, amelyeken a politikus a fórum résztvevőivel, többek között a térség több országgyűlési képviselőjével, például Kállai Máriával, vagy Pócs Jánossal pózol. Két csoportképen azonban ott szerepel a pártigazgatóval egyetemben Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke.

A Fidesz-KDNP-vel szövetséges romapolitikus a korábbinál jóval ritkábban véteti észre magát a kormánypárti nyilvánosságban, amióta a 2022-es országgyűlési választáson nem szerzett parlamenti mandátumot. Így már mentelmi jog nélkül érte a hír 2022 decemberében, hogy bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a Híd a munka világába programjának ügyében. A felzárkóztatási céllal induló, ám visszaélések sokaságát eredményező program nagy részét akkor követték el, amikor Farkas Flórián volt az ORÖ elnöke. Ennek ellenére a hatóságok az elmúlt hét évben egyszer sem kérdezték ki a fideszes politikust, miközben pozíciójában ő volt az aláírója a program szerződéseinek is. 

Alighanem ennek az ügynek a negatív visszhangja is szerepet játszott abban, hogy a Fidesznek új romapolitikai szövetségese lett, a jelenleg kormánybiztosként tevékenykedő Sztojka Attila által vezetett Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz). A szövetség egyébként épp a minap üzent hadat Farkas Flóriánnak. „Soha többet Farkas Flórián, soha többé Lungo Drom”  – írta Facebook-oldalán a CiKöSz, reagálva arra a hírre, hogy Farkas és szövetsége indulni kíván a nyári, az önkormányzati és az EP-választással egyszerre zajló nemzetiségi voksoláson. A Lungo Drom ambícióhoz persze a CiKöSznek is van egy-két szava: a minap a Népszava írta meg, hogy a szövetség egyik helyi támogatója a Belügyminisztériumtól elnyert pályázati pénzből tartott hagyományőrző disznóvágást Tiszaroffon – a Kubatovval pózoló Farkas Flórián szülőfalujában.