Novák Katalin bejelentkezett a katari vizes vb-ről

Novák Katalin bejelentkezett a katari vizes vb-ről

Novák Katalin köztársasági elnök és Husain Al-Musallam, a FINA elnöke a dohai vizes vb-én tárgyalt 2024. február 9-én. (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország elkötelezett támogatója a vizes sportoknak címmel jelentkezett be közösségi oldalán a köztársasági elnök, aki a napok óta növekvő kegyelmi botrány főszereplője.

– Katari hivatalos látogatásomon ma Husain Al-Musallammal, a FINA elnökével tárgyaltam a Dohában jelenleg zajló vizes VB-n. Magyarország elkötelezett támogatója a vizes sportoknak, ezt jelzi, hogy a FINA Budapestre helyezi székhelyét, és az is, hogy Magyarország 2027-ben ismét vizes VB-t rendez – írta Novák Katalin, miközben egy szót sem ejtett a botrányról, amely miatt Orbán Viktor csütörtökön sebtiben alkotmánymódosítást nyújtott be, illetve civil szervezetek és a Momentum több tüntetést szerveznek péntek délutánra.

Múlt pénteken az egész országot felháborította, amikor kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endre elnöki kegyelemben részesült. A fideszes politikusok és a kormányzati média napokig hallgatott, de a botrányos döntés egyre nagyobb hullámokat vetett, az ellenzéki pártok sorban követelték a köztársasági elnök lemondását. Novák Katalin egy keddi sajtótájékoztatón csak annyit reagált, „undorodik a pedofíliától”, az ő elnöksége alatt nem lesz kegyelem a pedofiloknak, és a jogszabályok szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános. Ennyivel azonban nem lehetett elintézni az ügyet, Orbán Viktor csütörtök este alkotmánymódosítást nyújtott be, „amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson”. Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője pedig a Kossuth rádióban elmélkedett azon, hogy jó lenne tudni, hogy mi állt az államfő kegyelmi döntése mögött. Mindenesetre a miniszterelnök által csütörtökön beterjesztett alaptörvény-módosítással kell kiegészíteni a gyermekvédelmi rendszert, tehát ezentúl minden bűnelkövetőnek tudnia kell, hogy ha gyermekek rovására teszi, amit tesz, akkor az elnöki kegyelem intézménye sem áll rendelkezésére. 

 

Címkék: Novák Katalin, Katar