Orbán a „szuverenitásvédelmi” törvényt ellenzőkről: ez a zsoldosok tiltakozása

Orbán a „szuverenitásvédelmi” törvényt ellenzőkről: ez a zsoldosok tiltakozása

Orbán Viktor interjúja a Kossuth Rádióban (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azok szólalnak fel a szuverenitásvédelmi törvény ellen, akik eddig ezt a gyakorlatot folytatták – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak Brüsszelből adott szokásos, pénteki interjújában.

Úgy látja, a magyar alkotmány egy jól megszerkesztett védelmező rendszer, de szerinte az derült ki a 2022-es választások idején, hogy „a láb mellett az egerek besurrannak, a dollárok begurulnak”, a baloldali média és a baloldalnak dolgozó NGO-k külföldi pénzzel befolyásolják a választást. „Valamit tenni kellett, hogy ezt a rést eltorlaszolja” – mondta a magyar miniszterelnök, ezzel indokolva a „szuverenitásvédelmi” törvény megszületését, amely bezárja a kiskapukat. 

Az interjúban erősen és többször utalt a hazai sajtó egy részére, amely állítása szerint veszélyforrást jelenthet a szuverenitásra. Orbán szerint azok, akik most megszólalnak, önfeljelentést hajtanak végre, ez a zsoldosok tiltakozása. Ugyanakkor a szuverenitás nem elszigetelődést jelent, „nem blokkosodni kell, hanem kapcsolatokat építeni”. Végül kitért a nemzeti konzultációra is, szerinte ez segíti a kormányt a gondolkodásban, a kormány így megérti, mit szeretnének az emberek. Orbán ugyanakkor azt már nem említette, hogy a nemzeti konzultációk kérdései mennyire irányítottak.