Orbán Viktort a tv2-n szorongatták

Orbán Viktort a tv2-n szorongatták

Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Gönczi Gábor mûsorvezetőnek a TV2 stúdiójában 2023. december 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországon ismerős minta az, hogy valaki vért ad az országért, valaki meg elárulja a hazáját – mondta Orbán Viktor a tv2-n sugárzott szerda esti beszélgetésben. Mindezt a szuverenitásvédelminek nevezett törvény kapcsán jegyezte meg. Hozzátette: a külföldiek a pénzért cserébe elvárhattak dolgokat a pártoktól.

A Fideszt kiszolgáló televízióban Gönczi Gábor egyik kérdése így hangzott: „Mire lehetünk nagyon büszkék 2023-ban? Naponta jönnek a jó hírek a gazdaságból.” Orbán erre a Nobel-díjakat említette. Még előtte megünnepelte az infáció elleni küzdelmet. Azt mondta, év elején még az is merész célkitűzésnek tűnt, hogy 10 százalékra csökkentsék év végére, de most már nem zárja ki, hogy a januárban érkező adat 7 százalék körül lesz, jövőre pedig 5 százalék körül. „Büszkék vagyunk, mert életben vagyunk. Az inflációt megfogtuk, de ez még kevés, ez nem azonos a jó hírrel. A jó hír az, ha a gazdasági növekedés is megindul” – fogalmazott, de azért hozzátette, hogy ebben is jól állunk.

A februári uniós csúcs kapcsán azt mondta, hogy égzengésre, kénköves villámokra kell számítani, nehéz lesz. És hogy miért? Ukrajna miatt. Aztán szóba hozta Gönczi Gábor a karácsonyt is, Orbán pedig felvázolta, hogyan fog kinézni náluk.

Címkék: Orbán Viktor