Rákay Philip kiakadt Kötcsén: „Hogy van pofája magának idejönni egyáltalán?”

Rákay Philip kiakadt Kötcsén: „Hogy van pofája magának idejönni egyáltalán?”

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Rákay Philip 2022. szeptember 10-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az őt kérdező újságírókat minősítgette, a Mészáros Lőrinc jachtozását és Pesty László ügyeit érintő felvetések alól pedig kitért a kötcsei polgári piknikre érkező Rákay Philip.

Az RTL Híradójának felvételén látható, amint Rákay Philipet Mészáros Lőrinc jachtozgatásáról kérdezik. Erre azt felelte, hogy ha valaki a leadózott pénzéből bármit is vásárol, akkor azt magának kell eldönteni, hogy hol van az a határ, amit megengedhet magának és amivel akár idegesíthet másokat. – Ha Mészáros Lőrinc azt gondolja, hogy ez belefér, lelke rajta – fogalmazott. Amikor felvetették neki, hogy az ominózus jacht harmadrészt egy állami tulajdonú lízingcégé, akkor először széttárta a karját, majd az ott lévő újságírókat kezdte minősíteni. Azt mondta, hogy ők „újságírónak csomagolt aktivisták” és próbálnak ügyeket kreálni, de a negyedik kétharmad után azt lehet mondani, hogy teljesen felesleges ez.

Rákay Philip ezután vette észre, hogy a 444.hu újságírója is a helyszínen van és egyből nekiesett: „Hogy van pofája magának idejönni egyáltalán?” – tette fel a kérdést, majd arról beszélt, hogy undorító, lejárató, ocsmány cikket írt a portál az Origo főszerkesztőjéről. Még a többi sajtómunkáson is számon kérte, hogy miért nem határolódtak el attól. Rákay Philip ugyanakkor arról már nem beszélt, hogy a kormánypárti médiában milyen lejárató cikkek jelennek meg, amelyek adott esetben helyreigazításokat is vonnak maguk után.

Rákay Philipet próbálták kérdezni Pesty Lászlóról is, aki az utóbbi időszakban a NER-en belüli zsarolásról, lopásról, mások megkárosításával megszerzett vagyonokról beszélt és arról, hogy tud bizonyítékokról is. Ő azonban nem reagált erre, csak annyit mondott, hogy a dokumentumfilmesre azokból az időkből emlékezik, amikor elévülhetetlen érdemeket szerzett a rendszerváltoztatás dokumentálásában.

A kötcsei piknik hagyományosan az őszi politikai nyitány kezdete, ahol beszédet mond Orbán Viktor is. Újságírók nem lehetnek bent, így általában csak a kiszivárgott hírekből lehet tudni, hogy mit mondott zárt körben a miniszterelnök. A mostani esemény előtt Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója azt fejtette ki, hogy Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, az elmúlt időszakban meghozott, elhibázott döntések nagyon komoly károkat okoznak Európának, amelynek versenyképessége egyre romlik. A megoldást az jelenti szerinte, hogy az európai parlamenti választásokon mindenhol Európában – erre mint mondta, van is esély – a jobboldali pártok erősödnek. – Magyarországon is a jobboldali erők, a Fidesz-KDNP képviselőinek kellene bizalmat kapniuk, akkor tudnánk az Európai Unióban, Brüsszelben változásokat elérni – fogalmazott. Ez lesz a legfontosabb kérdés a kötcsei találkozón.

Címkék: Rákay Philip