Reagált Menczer Tamás az engedély nélkül felállított nagy-szénási kereszt ügyére

Reagált Menczer Tamás az engedély nélkül felállított nagy-szénási kereszt ügyére

Menczer Tamás a 2023. október 29-én kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton számolt be az RTL Híradója arról, hogy péntek este óta újra áll a kereszt a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen. A keresztet Vitéz Zoltán vállalkozó állította vissza a helyére, aki elmondása szerint polgári engedetlenségből kezdett magánakcióba. Amint arról lapunk is hírt adott, a keresztet tavaly augusztusban döntöttek le és gyújtották fel. Menczer Tamás külügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője újra akarta építtetni a ledöntött feszületet, de Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park akkori igazgatója ezt ellenezte. Füri január 2-a óta nem a nemzeti park igazgatója, de a felügyelő agrárminisztérium az igazgató maga kérte a felmentését egészségügyi okokból. 

Vasárnap Menczer Tamás a Facebook-oldalán illetve lapunknak is elküldött közleményében adott tájékoztatást az ügyről. Kérésére teljes terjedelmében közöljük a bejegyzést:  

„Nagy a zaj a nagykovácsi kereszttel kapcsolatban, a következő tájékoztatást szeretném adni. A férfit, aki most keresztet állított, nem ismerem, az akciójáról nem tudtam, mert engem nem értesített, de, ha jól láttam, az RTL-t igen. A jó szándékában nem kételkedem, de nekem más az elképzelésem. Ha egy üggyel elkezdek foglalkozni, átgondolom, hogy mit, mikor és miért teszek. Most is így történt. Ebben az ügyben is vannak folyamatok, és amikor minden folyamat a megfelelő szakaszba jut, akkor kell a keresztet visszaállítani méltó, megfelelő körülmények között, nem az éj leple alatt. A történtek tehát engem az eredeti célommal kapcsolatban egyáltalán nem befolyásolnak. Én képviselőként egy közösségért felelek, így mindig azt az utat járom, amely – meggyőződésem szerint – a közösség nagyobb részének elfogadható, támogatható. Ehhez olykor idő kell. De aki tud türelemmel várni, az nagyon tud örülni a sikernek.

És még egyszer az alapállításaim: Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárki, bárhol keresztet égessen. A kereszt semmilyen káros hatással nincs a természetre, eddig sem volt, a jövőben sem lesz. A kereszt tehát jogszerűen és méltó módon visszaállítható. Ezért dolgozom.”