Református elnökség: a „kegyelmi ügy” következményei megterhelik a böjti készülődést

Református elnökség: a „kegyelmi ügy” következményei megterhelik a böjti készülődést

Balog Zoltán bejelentése (Forrás: Magyarországi Református Egyház/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyarországi Református Egyház elnökségi tanácsa együttérzéssel gondol a gyermekbántalmazás áldozataira és bármiféle bántalmazást elfogadhatatlannak tart – olvasható az elnökség böjti körlevelében, amelyben kitérnek arra is, a „kegyelmi ügy” következményei megterhelik a reformátusok böjti készülődését.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott, a négy református püspök és a négy főgondnok által aláírt körlevélben kiemelték: nemcsak együttérzéssel gondolnak a gyermekbántalmazás áldozataira, hanem református hitük szerint elfogadhatatlannak tartanak bármiféle bántalmazást. Hozzátették: gondoskodó szeretettel fordulnak azon gyermekek felé, akik gyülekezeteikben, óvodáikban, iskoláikban nevelkednek, a Bethesda kórházban gyógyulnak és akik a hátrányos helyzetű gyerekeknek létrehozott Bárka táboraikban találkoznak az élet örömeivel, Isten szeretetével.

A körlevélben egyebek mellett az is olvasható, hogy a reformátusok böjti készülődését megterhelik a kegyelmi ügy következményei. Emlékeztettek: Balog Zoltán lemondott a zsinat lelkészi elnökségéről, a következő elnök megválasztásáig Pásztor Dániel tiszáninneni püspök mint a zsinat lelkészi alelnöke látja el a lelkészi elnök feladatait. Jelezték: Balog Zoltán püspöki tisztségéről egyedül ő és az őt megválasztó Dunamelléki Református Egyházkerület jogosult dönteni. – Tiszteletben tartva ezt, imádságban tusakodva kérjük Istent, hogy bölcs, egyházunk javát célzó döntéseket hozzanak – tették hozzá.