Rendőri felvezetéssel jött világra Márton, de a gondviselés is segített

Rendőri felvezetéssel jött világra Márton, de a gondviselés is segített

Újszülött (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétségbeesett férfi intette le a XI. kerületi járőröket kedden késő este a Rákóczi híd budai hídfőjénél – írja a police.hu. Az autó vezetője a várandós feleségéhez kért segítséget, akinek már erős szülési fájdalmai voltak. Az újbudai járőrök villogóval-szirénázva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés. A rendőrök a mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni.

Ekkor, teljesen váratlanul egy, az otthonszülés levezetésében jártas dúla is megállt a szirénázó rendőrök mellett: az asszony azonnal elkezdte levezetni a szülést, és a baba – lábbal előre – az ő segítségével jött világra. A kicsinek azonban nem volt légzése; a helyszínre egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, aki átvették ellátását. Az újszülött, aki a Márton nevet kapta, végül szerencsére felsírt, és anyjával együtt kórházba vitték.