Robbanás és lakástűz pusztított a XI. kerületben

Robbanás és lakástűz pusztított a XI. kerületben

Képünk csak illusztráció! Mercedes 1124 Rosenbauer TLF tűzoltóautó (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek hajnalban robbanás rázta meg a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházát, két lakás teljes terjedelmében égett – tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t. Egy idős, mozgásában korlátozott nő életét vesztette, két másik személy pedig megsérült, ötven embernek kellett elhagynia az épületet. A sérülteket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Mukics Dániel közlése szerint hajnali negyed ötkor jelezték a katasztrófavédelemnél, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt. Hat jármű és húsz tűzoltó ment ki a helyszínre. A harmadik emeleti, mindössze húsz négyzetméteres lakásban történt robbanás kidöntött egy falat, az így keletkezett tűz pedig átterjedt a szomszédos lakásra is.

A lakásukat elhagyni kényszerülőknek a katasztrófavédelem melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltatónak, a két lakást pedig a gázszolgáltatónak kellett leválasztania a hálózatról. Statikusoknak kell megvizsgálniuk, hogy a társasház lakható maradt-e. Tűzvizsgálat indult annak felderítésére, miként is történt a baleset.