Simonka György: Szó sincs ivásról

Simonka György: Szó sincs ivásról

Fotó: Facebook/Simonka György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szó sincs ivásról! Akik ezt állítják, azoknak csak annyit üzenek, ha tudnák, mivel küzdök, elszégyellnék magukat – így reagált Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a Blikknek Jakab Péter Jobbik-elnök azon feltételezésére, hogy hétfőn úgy „jött be a Parlamentbe, mint akinek sikerült belülről módosítania a tudatállapotát”. A képviselő dülöngélt és szundikált is, végül az egyik frakciótársa kísérte ki – írta Jakab Péter a Facebook-oldalán.

Máskor is volt már ilyen, egy meglévő betegség áll a háttérben, amire gyógyszereket is szedek, emiatt lettem rosszul a parlamentben. A betegségem részleteiről nem szeretnék nyilatkozni, ki fogok mászni ebből, ahogy máskor is kimásztam – mondta a Blikknek Simonka.

A politikus egyébként kedden még nem akart nyialtkozni a lapnak, bontotta a vonalat, amikor felhívták. A Fidesz is csupán annyit közölt, hogy a képviselő rosszul lett. Csütörtökön viszont már válaszolt a Blikk kérdéseire, mint a lap írja, otthonában, lábadozva fogadta a hívásukat.

Jakab Péter az eset kivizsgálását kezdeményezte az Országgyűlésnél, amire azonban – mint a Blikknek elmondta – semmi választ nem kapott Kövér László házelnöktől, pedig amikor „ellenzéki képviselőket kell igazmondásért megfegyelmezni, azon nyomban meg szokott szólalni”.

– Úgy tűnik, a Simonka-jelenség neki belefér, az nem sérti a Ház tekintélyét – mondta a Blikknek. Hozzátette: tapasztalata szerint Simonka egyébként sem túl gyakori vendége a parlamentnek, csak ha szavazni kell, akkor látni, de ő egyetlen felszólalására sem emlékszik.

A Blikk meg is vizsgálta ezt a kérdést, a parlamenti honlap alapján Simonka 2013 óta egyáltalán nem szólalt fel az Országgyűlésben, előtte három év alatt is csak hatszor.