Török Gábor: A Fideszt nagyon nagy veszteségek érték

Török Gábor: A Fideszt nagyon nagy veszteségek érték

Török Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilenc éve nem látott politikai válság van Magyarországon, a Fideszt nagyon komoly veszteségek érték, és a párt vezetésében súlyosnak látják a helyzetet. Ebből viszont az ellenzék semmit nem tud profitálni, a figyelem Magyar Péteren van. A többi között erről beszélt Török Gábor politikai elemző a Partizán műsorában.

Mint mondta, nehéz eldönteni, hogy mennyiben volt Varga Judit, és mennyiben a hatalomgyár döntése, hogy a volt miniszternek Hajdú Péter műsorában kellett részletezni volt házassága történetét. Ez Varga nélkül nem történhetett volna meg, de mindenképpen benne volt a hatalomgyár döntése is – fogalmazott. Török szerint ez egy nagyon komoly áldozattal járó válasz Magyar Péter vádjaira, és ez arra utal, hogy a Fideszben súlyosnak látják a politikai helyzetet. Szerinte műfajilag a Varga-interjú egy Mónika Show volt. Mint arról beszámoltunk, Varga Judit szerda este másfél órás interjút adott Hajdú Péternek, amiben politikai kérdések nem kerültek szóba, végig a magánéletéről volt szó. Ennek részeként a korábbiaknál is részletesebben vádolta családi terrorral és családon belüli erőszakkal volt férjét, a NER-ből kicsekkoló Magyar Pétert.

A politikai elemző arról is beszélt, a Fidesz február másodika – a kegyelmi botrány – óta elvesztette a közbeszéd irányítását. A kezdeményezést viszont szerinte nem az ellenzék, hanem először a sajtó, később Magyar Péter szerezte meg. A Fidesz politikai válságából viszont emiatt az ellenzék semmit nem tudott profitálni. – Sok év után a Magyar Péter-ügy az első, amiről a kormánykritikus és a kormánypárti média is beszámol, és így a Fidesz szavazóihoz is eljut – mondja Török Gábor. Ez szerinte Magyar személyiségének és a témáinak is köszönhető. Egyrészt, mert a rendszer eltitkolt témái most nyilvánosságra kerültek, másrészt, mert Magyar szerinte sok szavazónak jóval hitelesebb, mint az ellenzéki politikusok. Török szerint nagyon látszik a messiásvárás, az ellenzéki pártok az ellenzéki szavazók többsége előtt is teljesen hiteltelenek. – Magyar semmi újdonságot nem mond az ellenzéki pártokhoz képest, a beszédeiben ugyanazokat az állításokat ismétli meg, amit ők is szoktak – fogalmazott. Szerinte Magyar át tudott lépni ezen az ellenzéki pártokat érintő általános unalmon. Arról is beszélt, hogy a Fideszhez hasonló rendszereket az ellenzék általában nem tudja leváltani, erre csak a rendszeren belülről érkezők képesek. Leginkább azért, mert a kormánypártok képviselői az ellenzékhez soha nem állnának át, de egy belülről kiszálló dezertőrrel szövetkezhetnek.

Török szerint Varga az említett interjújában sok kérdésre nem adott választ. A legfontosabb, hogy tényleg mondta-e és gondolta-e, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl-ügy vádiratából. És ameddig erre nem ad választ, nem lesz politikai jövője a Fideszben. Török Gábor szerint a Fidesznek most egy célja van: elhitetni a saját szavazóival, hogy Magyar Péter egy nőverő áruló. Ehhez sokféle ügyetlen eszközt használnak fel, ezek között van Varga Judit interjúja is.