Direkt36: Továbbra is nagyon sikeres Rogán-Gaál Cecília cége

Direkt36: Továbbra is nagyon sikeres Rogán-Gaál Cecília cége

Rogán Antal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még a közelmúltban is futott a kormány egyik legújabb hirdetése, de más, a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó cég is költött pénzt a Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös weboldalát üzemeltető cégnél – derül ki a Direkt36 cikkéből. Az oknyomozó portál szerint Rogán-Gaál Cecília annak ellenére sem került távol a kormány legbefolyásosabb tagjához, Rogán Antalhoz tartozó gigantikus állami költésektől, hogy 2019 végén a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 12 év házasság után elvált feleségétől.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös, bulvárhírekkel foglalkozó weboldalukat, a Top World Newst üzemeltető Top News Hungary Kft.-ből 2021-ben 1,3 milliárd forint osztalékot vett ki. A cég az oldal csekély látogatottsága ellenére 1,5 milliárd forint nettó árbevételt produkált – emlékeztetett a Direkt36.

Urbán Ágnes közgazdász, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója a Direkt36-nak azt mondta, hogy a 85 százalékos profitráta „abszurd, ez nem lehet valós gazdasági teljesítmény, ilyen eredményt a jelenlegi magyar piacon és azon kívül is lehetetlen elérni”. A Direkt36 az utóbbi hónapokban számos olyan hirdetést talált, amelyek kötődnek a kormányhoz és vele kapcsolatban álló gazdasági szereplőkhöz.

Az egyik ilyen a Poggyász című utazós tévéműsor, amely a kormányközeli TV2-n fut, és együttműködő partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet Rogán Antal minisztériuma felügyel. Emellett júliusban beágyazott videóként jelentek meg az oldalon a kormány legújabb, az Oroszország elleni szankciókat ellenző, az árstopot és a rezsicsökkentést méltató kisfilmjei. A hirdetés kattintás után a Magyarország Kormánya nevű hivatalos YouTube-csatornára visz. Az oldal mobilos verziójában korábban több cikknél a Szerencsejáték Zrt. hirdetései is megjelentek. Az állami tulajdonban lévő cég tulajdonosi jogokat gyakorló szervezete szintén a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A tevékenységével kapcsolatos kérdésekre a Top News Hungary Kft. nem válaszolt a Direkt36-nak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt válaszolta azokra a kérdésekre, hogy van-e közük a TWN-en megjelenő hirdetésekre, hogy nem ők döntenek „a kampányban használt médiumokról, hanem az ügynökség, aki maga rakja össze a média mixet”.