Tüntető diákok a tanároknak: A csenddel, a fejlehajtással a gyerekek jövőjét veszitek el!

Tüntető diákok a tanároknak: A csenddel, a fejlehajtással a gyerekek jövőjét veszitek el!

A diáktüntetés résztvevői a Bazilikánál (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt kérik diákok a tanároktól és a szülőktől, hogy csatlakozzanak az újabb, státusztörvény elleni tüntetéshez pénteken. A kérést az oktatás állapota miatti tiltakozások egyik motorját jelentő diákszervezet, az Egységes Diákfront fogalmazta meg közösségi oldalán.

– Kedves Tanárok! Az oktatásért harcolunk, magunkért, a jövőért, de legfőképp Értetek. Most viszont mi kérnénk Tőletek valamit. Mindenki, aki eddig azért nem állt fel, hogy azzal ne okozzon kárt a diákjainak, az most lépjen előre és csatlakozzon! Nem folytathatjuk tovább úgy, ahogy eddig, biztonsági játékkal, óvatoskodással. Sajnos már nem védtek meg minket azzal, hogy megtartjátok az órákat, nehogy lemaradjunk – írták. Azt is megjegyezték: „Nem lehet örökké meghúzódva várni, hogy lesz majd jobb és volt már rosszabb. A csenddel, a fejlehajtással a gyerekek jövőjét veszitek el! Szóval lépjetek! Értünk, magatokért, egy ország szebb jövőjéért.”.

A diákszervezet a szülőket is megszólította: „Szülőnek lenni biztos nehéz, mi még nem is tudjuk, hogy mennyire. (...) A család biztonságát kockára tenni egy reménytelennek tűnő küzdelemért nehéz és félelmetes dolog. Megértjük, de enélkül nem megy. Nekünk is félelmetes az első sorokban nélkületek. Félelmetes, hogy nem vagytok ott, félelmetes, hogy nem vagyunk elegen. Kérünk titeket, hogy pénteken gyertek velünk!”.

A hónapok óta tartó tiltakozások ellenére benyújtották a státusztörvényt a parlament elé, a tervezetről pénteken fognak vitázni.