Tüntettek Budapest legnagyobb új építésű lakóparkjának lakói, mert nem tudnak beköltözni

Tüntettek Budapest legnagyobb új építésű lakóparkjának lakói, mert nem tudnak beköltözni

Duna Terasz Grande látványterve. (Fotó: Duna Terasz Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggel több mint száz dühös lakástulajdonos gyűlt össze a 13. kerületi Duna Terasz Grande lakópark elé szervezett tüntetésen, miután hónapok óta nem tudnak beköltözni az ott található lakásaikba. Ennek oka a beruházó Duna Terasz Kft. és az építtető Kész Építő Zrt. elszámolási vitája –  írja a Telex.

A vita állítólag annyira elfajult, hogy a beruházó Duna Terasz Kft. felmondta a szerződését az építtetővel, miközben 1500 tulajdonos a lakások teljes vételi árát kifizetve várja, hogy beköltözhessen. A 790 lakásos Duna Terasz Grande már novemberben megkapta a használatbavételi engedélyt, és a társasház-alapítás is megtörtént, de a tulajdonosok továbbra sem tudják, mikor vehetik végre birtokba a lakásaikat. Sokan kerültek ezáltal rossz helyzetbe, volt, aki az előző otthonát is eladta, hogy ki tudja fizetni a lakást, de most nem tud beköltözni. A tüntetésen a cégek képviselői is megjelentek, de az átadás konkrét időpontjáról továbbra sem tudtak nyilatkozni. 

Címkék: tüntetés, társasház