Újabb feljelentés lett a vége Magyar Péter interjújának

Újabb feljelentés lett a vége Magyar Péter interjújának

Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter, Varga Judit volt férje ismét hosszú interjút adott, ezúttal a Telexnek: ebben kitálalt Orbán Viktor feleségéről és kisebbik vejéről, akikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy szerinte komoly szerepük van a NER-ben. Tényi István szerint az interjúban elhangzottak alapján felvetődhet a tiltott adatszerzés gyanúja. 

A Blikk megtudta, hogy Magyar állításai kapcsán Tényi István, volt fideszes képviselő tiltott adatszerzés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen tett bejelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A bejelentő úgy látja, hogy a kedd reggel publikált interjúban, az abban elhangzottak alapján – bizonyítottság esetén – felvetődhet a tiltott adatszerzés gyanúja. Tényi István feljelentésében kiemelt egyes állításokat: Magyar szerint egy családi részvénytársaság az egész ország, és nincs szükség atombombákra az Orbán család milliárdossá válása mellett. Arról is beszélt a NER-ből kiugrott jogász, hogy Lévai Anikónak komoly befolyása van a párton belüli kérdésekben, de ő jóban volt vele, emellett Orbán kisebbik vejének is vannak feladatai. Magyar állítása szerint Rogán ajánlott neki lehetőségeket a Karmelitában, Varga Judit pedig egy telefonhívás hatására mondott le. Magyar azt is mondta, sokan győzködik, hogy lépjen be a politikába. Tényi azt kérte a Nemzeti Nyomozó Irodától, hogy vizsgálják meg az ügyet Magyar beszámolói alapján és ha szükséges, indítsák meg a nyomozást, továbbá kutassák fel az elkövetőt és állapítsák meg a bűncselekmény gyanúját.

Tényi István már Magyar Péter Partizán-interjúja után is tett közérdekű bejelentést a rendőrségnél. A feljelentés alapján nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A Második Reformkor is ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének – Magyar Péternek – azon állításai alapján, amelyek szerint túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást. A Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészségre továbbította Vona Gáborék feljelentését.