Újfehértói vadászbaleset: felfüggesztett fogházat és „előzetes mentesítést” kapott a vádlott

Újfehértói vadászbaleset: felfüggesztett fogházat és „előzetes mentesítést” kapott a vádlott

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen egy év felfüggesztett fogházra és 600 ezres pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki még 2020-ban egy vétlen lövéssel megölt egy tőle két kilométerre, a kertjében álldogáló férfit.

A bíróság még februárban egy év fogházbüntetésre, valamint hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a vadászt, aki három évvel ezelőtt egy vadászat alkalmával, vétlen lövés következtében kioltotta egy ember életét. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette. Másodfokon annyiban módosították az ítéletet, hogy „a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól” – olvasható a bírósági közleményben.

Az ítélet tényállása szerint a férfi egy őzbakot próbált meg elejteni, de nem járt sikerrel. Ezt követően a mintegy 6000 méter hatótávolságú golyós lőfegyvert kibiztosította, de szabálytalanul, és ennek során egy vétlen lövést adott le. A szabálytalanul végzett kibiztosítás során kilőtt, majd lelassult és stabilitását vesztett lövedék egy több mint két kilométerre lévő újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó férfit találta el, aki később a kórházban meghalt.