V. Naszályi Márta Polt Péterhez fordul Sára Botond miatt

V. Naszályi Márta Polt Péterhez fordul Sára Botond miatt

V. Naszályi Márta (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester úgy látja, hogy Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja törvénysértő döntéseket hoz, ezért a legfőbb ügyészhez fordul.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján V. Naszályi Márta azt mondta: Sára Botond sorozatos törvénysértései miatt úgy döntött, a legfőbb ügyészhez fordul. Hozzátette: a főispán folyamatosan figyelmen kívül hagyja a polgármester és a kerület jegyzőjének jelzéseit a képviselő-testület fideszes többségének törvénysértései miatt, és eltűri, hogy a szociális ellátásra fordítandó összeget „átlapátolják egy fideszes közalapítványba”, amelynek működése nem átlátható. Megjegyezte: eddig körülbelül 190 millió forint került már át a Böröcz László, a Fidesz kerületi polgármester-jelöltjének nevével fémjelzett közalapítványhoz.

Hozzátette: a kerületi szociális ellátás javítását célzó javaslataikat a fideszes többség nem szavazza meg vagy leveszi az ülés napirendjéről. Megjegyezte: a fideszes többség olyan lakásrendeletet alkotott, amely ellentétes a lakástörvénnyel, de a kormányhivatal egy éve nem segít feloldani a jegyző és polgármester kérésére ezt az ellentmondást a műemléki lakások ügyében. A kormányhivatal vezetője több mint egy éve nem válaszol a leveleikre – jegyezte meg, kiemelve, hogy a főispán ellenben azonnal válaszol, „ha a fideszes képviselők akarnak valamit”.

V. Naszályi Márta arról is beszélt: a kormányhivatal vezetője pénzbírságra ítélte őt és a jegyzőt, de ezt a döntést a bíróság megsemmisítette és megállapította, hogy törvénysértő volt a büntetés kiszabása. A kormányhivatal a törvényesség őre, nem a Fidesz kerületi játszmáihoz kell segítséget nyújtania – emelte ki.

(MTI)