Válaszolt a szemetelő cég az illegális hulladék lerakását szóvá tevő II. kerületnek

Válaszolt a szemetelő cég az illegális hulladék lerakását szóvá tevő II. kerületnek

Szemétszállítókra várnak a túlcsordult kukák Budapesten, 2022. október 6-án. (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főváros második kerületének polgármestere pénteken arról posztolt, hogy sajnos továbbra sem ritka az illegális szemétlerakás, de az ilyen hulladékkupacok esetében – ahogy sok más esetben is – igyekeznek visszajuttatni a feladónak a nem kívánt csomagot. Legutóbb is gyorsan kiderült a helyszínen talált iratokból, hogy melyik cégtől származik a hulladék. – Tömérdek bizonyíték és iratok egész sora feküdt az illegálisan lerakott szemét részeként az utcán, így megállapítható volt, hogy az eredetileg az OVB nevű cégtől származik – írta Őrsi Gergely.

Miután a kommentelők nem kímélték a céget hozzászólásaikban, az OVB nevű pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég is bejelentkezett a bejegyzés alatt egy hozzászólásban. „Sajnálattal olvastuk a fenti bejegyzésben, hogy Bimbó úti irodánk költöztetésekor néhány zsák véletlenül, tudtunkon kívül a közterületre került. Természetesen nem kívántuk illegálisan az iroda elé lerakni azokat. Köszönjük a Kerület gyors intézkedését, a zsákok visszakerültek hozzánk és gondoskodtunk azok megfelelő tárolásáról” – írták. Azt is hozzátették, hogy egyetértenek környezetünk védelmével és tisztán tartásával, ezért szívesen csatlakoznak a kerület által szervezett közösségi takarításhoz, erdőültetéshez. A polgármester megköszönte a felajánlást, és megígérte, hogy jelzik majd, mikor csatlakozhatnak a faültetésekhez és a közösségi takarításhoz.