Választás 2022: Szabó Tímea újabb kihívót kapott

Választás 2022: Szabó Tímea újabb kihívót kapott

Varga-Damm Andrea (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan 2018-ban még Veszprémben indult az országgyűlési választáson, ezúttal Budapesten méretteti meg magát a nemrégiben saját pártot alapító Varga-Damm Andrea – jelentette be a politikus közösségi oldalán szerdán.

Varga-Damm videójában azzal indokolja, hogy Budapest III. kerületében, vagyis a 10-es számú választókerületben indul, hogy ez 23 éve szűkebb pátriája, és meg kellett tapasztalnia, hogy szinte semmilyen fejlődés sem történt itt. Nagyon hosszan gondolkodott azon, elinduljon-e, de az elmúlt héten azt tapasztalta, hogy az összellenzék pártjai közt nincs semmilyen egység vagy közös cél. – Népképviseletről sem a Fidesz sem a balosok nem beszélnek, csak a saját pártérdekeik kiszolgálásáról – fogalmazott.

A választókerületben az egységes ellenzéki pártok részéről ismét Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke indul, aki már négy éve is diadalmaskodott ott. Egy kihívót már korábban kapott, Rózsa László Péter, a Demokratikus Koalíció volt politikusa személyében, Varga Damm Andrea a második ellenfele. A Fidesz a körzetben Bús Balázst indítja. 

Varga-Damm 2018-ban még Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében indult, ahol a harmadik helyen végzett 13,27 százalékkal.