Váratlanul lemondott a miniszteri biztosi posztról Rácz Zsófia

Váratlanul lemondott a miniszteri biztosi posztról Rácz Zsófia

Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára az ifjúság európai éve programsorozathoz kapcsolódó Európa-napi rendezvényen a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban 2022. május 9-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia – derült ki a szerda este kiadott Magyar Közlönyből. A döntés május 31-e este 11 órától hatályos – írta meg az információt észre vevő Telex.

Ráczot 2019-ben nevezték ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető posztját akkor úgy kapta meg 22 évesen, hogy még nem volt diplomája, emiatt a Fidesznek törvényt kellett módosítania, hogy diploma nélkül betölthesse a pozíciót. 2022 nyarán leköszönt államtitkári posztjáról, majd július végén kiderült, hogy miniszteri biztos lett belőle, méghozzá a Területfejlesztési Minisztériumnál. Többek között az volt a feladata, hogy figyelemmel kísérje a hátrányos helyzetű térségek fejlesztési folyamatát és konzultáljon az agráriumban dolgozó fiatal gazdákkal. Munkáját kétfős titkárság segítette, és helyettes államtitkári fizetést kapott, aminek felső határa május 16-ig 1,65 millió forint volt, azóta pedig 2,1 millió.

Rácz nem ápolt harmonikus kapcsolatot a nyilvánossággal: kinevezése után az akkori Index újságírójával került vitába, 2020 nyarán pedig az első kérdés után faképnél hagyta az RTL riporterét. Azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy pozíciója ellenére, többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával a tanárhiány okozta problémákról.

 

Címkék: Rácz Zsófia