Vidnyánszky Attila: A beregszászi társulat férfi tagjai megkapták a behívót

Vidnyánszky Attila: A beregszászi társulat férfi tagjai megkapták a behívót

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatóján a debreceni Kölcsey Központban 2020. június 22-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház kárpátaljai származású főigazgatója ma reggel interjút adott az Indexnek és Ukrajna orosz támadása kapcsán elmondta: „katasztrófa, ami történik”. Meggyőződése, hogy nem kellett volna kiengedni a háborús szellemet a palackból. – Nem tudom, hogyan lehet segíteni ezt a szerencsétlen népet, azonkívül, hogy a szolidaritását fejezi ki az ember. Az ukrán elnök azt monda, meg fogják védeni magukat, de azt nyilván nem mondhatja, hogy megadjuk magunkat. Nem tudom, mit kéne csinálni – tette hozzá.

Megemlítette, a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház társulatának valamennyi férfi tagja megkapta a behívót az ukrán hadseregbe, ahogy 60 éves korig minden férfit behívhatnak. 

Az eredeti tervek szerint a beregszászi társulat a budapesti Nemzeti Színházban március 1-jén adja elő a Tóték című darabot Vidnyánszky rendezésében. Az Index tudósítása szerint a beszélgetés reggeli rögzítésekor úgy tűnt, a háborús helyzet miatt ez meghiúsult, de a később beérkezett információk szerint a társulatnak sikerült átjutni a magyar határon.