Úgy tudjuk, Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

Úgy tudjuk, Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára 2024. február 29-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő – értesült a Magyar Hang. A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, ő állt ott rendszeresen Gulyás Gergely mellett a kormányinfónkon, két hete azonban kiderült, hogy ő lett a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki. 2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Lapunk kereste Vitályos Esztert, de nem sikerült elérnünk a fideszes politikust. Egyik kollégája telefonon úgy reagált: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésünket, illetve „amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni”.

Frissítés: csütörtök este hivatalosan bejelentették a hírt.