Vitára hívják Semjén Zsoltot az ügynökakták kérdésében

Vitára hívják Semjén Zsoltot az ügynökakták kérdésében

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) 67. közgyűlésének megnyitó ünnepségén 2021. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt vitára hívta Semjén Zsoltot Facebook-oldalán az LMP országgyűlési képviselője: Keresztes László Lóránt azután döntött így, hogy Semjén Zsolt szerdán lapunknak részletesen beszélt arról, miért nem hozzák nyilvánosságra az egykori állampárti ügynökök névsorát. A miniszterelnök-helyettes ezt azzal indokolta, hogy a titkosszolgálati vezetők nem javasolták a kormánynak az akták megnyitását, szerintük ugyanis nemzetbiztonsági érdeket veszélyeztetne – főleg az egykori szovjet tagországok tekintetében – ha a magyar állam teljes régi ügynökhálózata a felszínre kerülne.

Keresztes László Lóránt áttörésnek érezte a nyilatkozatot, hiszen a kormánypárti képviselők eddig 27-szer és mindig indoklás nélkül utasították el az LMP aktanyitásra vonatkozó javaslatait. – Azt ugyanakkor megdöbbenéssel olvastam – írta az LMP-s politikus – hogy Önök nem csak megtűrik soraikban a kommunista állambiztonság egykori fontos embereit, nem csak elfogadhatónak tartják, hogy ők jelentős politikai pozíciókat töltsenek be, de az egykori „antikommunisták” ma már „nemzeti érdeknek” tekintik, hogy a kommunista állambiztonságot mozgató gazemberek személyét és gaztetteit leplezzék.

Keresztes László Lóránt szerint az akták nyilvánossága nem csak a múltról, de a jelenről is szól, hiszen azzal, hogy a kommunista állambiztonság emberei behálózták a rendszerváltó pártokat, máig ható folyamatokat indítottak el. A politikus ezért nyílt vitában szeretné meggyőzni Semjén Zsoltot és a kormány képviselőit, hogy a kérdést vigyék az Országgyűlés elé; az LMP eddigi törvényjavaslatai ugyanis eddig még a tárgysorozatba vételig, azaz a parlamenti plenáris ülésig sem jutottak el.