Horgászat télen, fagyban, de stílusosan! (x)

Horgászat télen, fagyban, de stílusosan! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hideg és fagy ide vagy oda, a szenvedélyes horgász nem mozdul, és kitart a végletekig. De nincs is fontosabb, mint egy jó fogás a karácsonyi ebédhez. Az időjárás nem jelenthet akadályt, viszont ha nem akarunk megfagyni, oda kell figyelni, hiszen az aktív mozgás hiányát is korrigálni kell valahogy.

Készülsz a téli szezonra? A TackleBait.hu horgász webáruház kínálatában termoruhák és egyéb téli felszerelések egyaránt megvásárolhatóak!

Hogyan öltözködjünk télen horgászathoz?

Ahhoz, hogy télen is kényelmesen és nem mellesleg biztonságosan végezhessük a dolgunkat, ki kell választani a megfelelő ruhadarabokat egytől egyig. A lábbelitől kezdve a sapkáig. A horgászat alapvetően sem egy rövid távú tevékenység, hát még akkor milyen hosszúnak tűnhet, ha közben repkednek a mínuszok. De réteges öltözködéssel és termoruházattal elkerülhető a fagyoskodás.

Nem csak a megfelelő ruházat kiválasztása a fontos. Az is elengedhetetlen, hogy megfelelően táplálkozzunk, és hidratáltak maradjunk. Máskülönben kiszáradhat a bőr, és teljesen kimerülhet a szervezetünk, aminek kockázatait valószínűleg nem kell külön kiemelni. Közlekedjünk óvatosan a parton is, hiszen a csúszásveszély kockázata éppúgy fennáll. Ha mindez megvan, akkor pedig élvezzük a természet közelségét, a hó szépségét, és közben persze fogjuk ki a legszebb halakat a vízből!

Miért olyan jók a termoruhák télen?

A termikus ruházat alapvető célja, hogy megvédjen minket akár szélsőséges időjárási körülmények között is. Egy ilyen darab ugyanis hatékonyan felszívja a testről a nedvességet, szárazon és melegen tartva viselőjét. De akár képes el is párologtatni azt. Egy termocsizma például olyan hőtartó képességgel bír, ami a legnagyobb hóban is képes melegen tartani a lábunkat, ami valljuk be, egy ilyen hosszú műszak után az egyik legégetőbb kérdés.

Fontos szempont az is, hogy milyen terhelést fog kapni az adott csizma. Például egy jó termocsizma nemcsak horgászathoz húzható fel, hanem akár ház körüli munkálatokhoz is. Termocsizmák, nadrágok, felsők és sapkák, sálak – ne felejtsünk el egy kiegészítőt sem!

A különböző anyagok felhasználásával készült ruházatok nem utolsósorban igencsak kényelmesek és komfortosak is. Nehéz fogást találni rajtuk vagy indokot, miért ne használjuk őket télen.

Téli horgász ruhák és egyéb eszközök, kiegészítők

A TackleBait.hu horgász webáruház kínálatában kiváló minőségű termokabátok és -dzsekik találhatóak, amelyekben kifejezetten jó érzés még a nagy hidegben is horgászni. De más alapvető és hasznos horgász eszközök, kiegészítők is megvásárolhatóak. Akár személyesen is megtekinthetőek a termékek a szombathelyi boltban, de az oldalon részletes termékinformációk, élménybeszámolók is olvashatóak. A horgászbotok, orsók, etetőanyagok, csalik mellett pedig széles választékban kemping felszerelések és ruházatok is elérhetőek.