Mi lehet a vonzó férfi arcbőr titka? Hogyan érdemes ápolni? (x)

Mi lehet a vonzó férfi arcbőr titka? Hogyan érdemes ápolni? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A férfiak bőrének sajátosságai leginkább a tesztoszteronnak köszönhetőek, jelentős eltérések tapasztalhatók a nők kültakarójához képest. Például abban, hogy 15-20%-kal vastagabb a férfiak bőre, ennek oka, hogy a nemi hormonok serkentik a kollagéntermelést, amelynek eredményeképp pedig erősebb és feszesebb is a bőrszövet.

Természetesen van egy árnyoldala is a hormonok okozta fokozottabb faggyútermelésnek, méghozzá az, hogy zsírosabbá is válhatnak bizonyos részei, ennek következtében pedig könnyen megjelenhetnek a pattanások és mitesszerek. A faggyúban leggazdagabbnak tekinthető az arc, a hát és a mellkas területe.

A férfi bőr jellegzetességei

Ahogyan már szó esett róla, nagymértékben különbözik a nők kültakarójától, a fokozottabb faggyútermelés jelenti úgymond a kihívást, illetve a borotválkozás maga, amely jelentősen igénybe veheti, szerencsére azonban a BIOLA Webshop férfiaknak válogatott kozmetikumai között számos nyugtató after shave is elérhető.

A jó hír viszont, hogy sokkal lassúbb ütemben öregszik a férfiak bőre, ugyanis esetükben nem történik olyan mértékű hormonális ingadozás, mint a nőknél a menopauza során. Viszonylag később kezdenek feltűnni a bőröregedés első jelei, s ilyenkor kezd el igazán csökkenni a kollagén és az elasztin termelődése. A ráncok mélyülése ellen kiváló választás egy olyan after shave arcápoló, amely tartalmaz feszesítő és anti-aging hatóanyagokat.

A szemkörnyéken tapasztalható megereszkedés sajnos az erősebbik nemet sem kíméli, náluk éppúgy megjelenhetnek karikák, duzzanatok, s éppen ezért esetükben is fontos a speciálisan szem körüli ráncok mérséklésére, megelőzésére fejlesztett kozmetikumok használata.

A narancsbőr viszont rájuk egyáltalán nem jellemző, mivel rácsos szerkezetű az irharétegben lévő kötőszövet, emiatt szilárdabban is tartja az alatta lévő zsírszövetet. Természetesen a nagymértékű súlyingadozás okozhat bőrelváltozásokat, ilyenkor növekedési csíkok jelenhetnek meg.

Hasznos tipp a bőrápoláshoz

Mivel a borotválkozás jelentősen igénybe veszi az arcbőrt, nem szabad megfeledkezni az azt követő gondos ápolásról, amelyhez javasolt például a Time Defence After Shave balzsam. Pillanatok alatt beszívódik, és kellemesen nyugtatja, regenerálja az érzékeny bőrt. Gyógynövény-kivonatokat és növényi olajokat tartalmaz, melyek értékes hatóanyagokkal segítenek a feszesebb, vitálisabb bőrállapot fenntartásában, megteremtésében. Továbbá hyaluronsav is fellelhető benne, így még fiatalosabbá, üdébbé teszi az arcbőrt.

Szemkörnyékápolás gyógynövényekkel

Fontos eleme a férfi szépségápolási rutinnak a szemránckrém is, lehetőleg olyan, amely pillanatok alatt beszívódik, hidratál és tonizál. A BIOLA Bio Bearberry Age Control szemkörnyékápoló gél pont ilyen. Rendszeresen alkalmazva kisimultabb, élettel telibb tekintet lehet a jutalmunk.