Milyen mobilt vegyek? (x)

Milyen mobilt vegyek? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csoda, hogy ez a kérdés gyakorta elhangzik, hiszen akkora a választék jelenleg a piacon, hogy ember legyen a talpán, aki tud elsőre dönteni. Természetesen mindenkinek más lesz a megfelelő készülék, hiszen az igények is mások.

Ha azonban elsősorban a jó ár-érték arány számít, de azért nem alsó kategóriás modellre akarunk költeni, akkor a megbízható Honor X8a okostelefon jöhet számításba, amely igen kedvező áron szerezhető be a CoolMobile.hu oldalán. Nézzük a termék jellemzőit!

Ami miatt megéri ezt választani

Elsősorban a kamera az, ami sokakat érdekel egy új mobil vásárlásakor, itt pedig remek rendszert találunk. A hátlapi kamerákkal lehetőség nyílik akár a HDR és panorámamód használatára is. A főkamera 100 MP-es, a további két egység 5 és 2 MP-es, ezeket egészíti ki még egy LED vaku is. A szelfikamera 16 MP-es, ami szintén kiválónak mondható, tekintve a készülék árát.

A másik jellegzetessége a Honor X8a okostelefonnak, hogy Dual SIM kompatibilitással rendelkezik, azaz akár két külön kártyával is használhatjuk. Ha munkahelyi telefont keres valaki, ez is megfelelő lehet. Súlyra és méretre sem marad el az átlagostól a készülék: 179 gramm, 162,9x74,5x7,5 mm-es. Igazán kézbe illő.

Védhetjük tokkal és fóliával, hogy leejtéskor ne sérüljön meg: a CoolMobile.hu-nál mindkettő beszerezhető rá. Pluszban vehetünk mellé headsetet is, hiszen a Bluetooth támogatás is adott.

A belső sem okoz csalódást

A szokásostól eltérően itt MediaTek processzort használtak, amely a mindennapi használathoz tökéletes. MicroSDXC kártyával nem bővíthető a tárhely, ami egyébként 4/128, 6/128, 8/128, 12/128 is lehet.

Ez talán nem épp a legideálisabb azoknak, akik az eszközt főleg játékok futtatására használnák, de egy átlagos felhasználó nem fog csalódni. Telefonálásra, böngészésre, e-mailezésre tökéletes a Honor X8a: a Magic UI 6.1 felület egyébként is könnyű kezelést tesz lehetővé.

A kijelző 6,7 hüvelykes, IPS LCD technológiával készült, a képfrissítés 90 Hz-es, a képfelbontás 1080 x 2388 pont. Az eszköz hozza tehát a kategóriától elvárt tulajdonságokat.

Az extrák és az akkumulátor

Természetesen a már megszokott extrák ebben a mobilban is megvannak, úgy mint GPS, a gyorsulásmérő vagy az iránytű. A CRT-LX1 modellben található NFC chip is. A már említett Bluetooth mellett WiFi-csatlakozási lehetőség is van. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó gombba van beépítve.

Az akkumulátor is átlagos teljesítményű: 4500 mAh-s, ami igen gyorsan feltölthető: fél óra alatt az 50% is elérhető!

Mindent összevetve a Honor X8a egy átlagosnak mondható, középkategóriás telefon, amelynek az ára jóval kedvezőbb az elvártnál. A fiatalos dizájn még vonzóbbá teszi. Fekete, kék és ezüst színekben adta ki a gyártó.

A telefon megkapta a Google-támogatást is, így ez sem lehet ellenérvünk a vásárlás során. Érdemes megnézni közelebbről a mobilt a fent említett oldalon, mert itt nagyon részletes termékleírást találunk, és számos kiegészítőt is rendelhetünk az eszköz mellé.