Milyen széles legyen a franciaágy? (x)

Milyen széles legyen a franciaágy? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A franciaágy kiválasztása nem egyszerű folyamat, fontos, hogy kényelmes legyen, azonban ezt csak úgy érhetjük el, ha megfelelően széles a termék. Egyáltalán nem mindegy az sem, milyen matrac kerül bele. Erről a témáról írunk részletesebben cikkünkben.

A franciaágy és a matrac

A VIP Kanapé franciaágy kínálatában kaphatóak ágyrácsos-matracos és betétes kivitelben is fekhelyek. Az előbbi azt jelenti, hogy a matracot mi magunk választhatjuk meg – ezt az ágyrácsra kell felhelyezni. Az utóbbiak a kárpitozott franciaágyak, amelyekben már eleve benne van a matrac.

Ha az ágyrácsos-matracos kivitelt választjuk, akkor nagyon oda kell figyelni arra, hogy megfelelő legyen a matrac mérete, ne csúszkáljon a rácson, mert ez gondot okozhat alvás közben.

Milyen lehetőségeink vannak?

A franciaágyak esetében négy verzió szokott leginkább előfordulni, ezek a következők:

• 140 x 200 cm
• 160 x 200 cm
• 180 x 200 cm
• 200 x 200 cm – bár ez utóbbi igazán ritka.

A 140 x 200-as centiméterű ágy nem mindenkinek lesz elég széles. Olyan hálószobákba ajánljuk, ahol kisebb a hely. Azonban érdemes tudni, hogy annak, aki sokat forgolódik éjszaka, vagy szeret elterülve aludni, annak ez a típusú franciaágy nem lesz igazán jó.

A legelterjedtebb a 160 x 200 cm-es franciaágy, ebbe biztosan találunk megfelelő matracot is, hisz ez a standard méret.

A 180 x 200 cm-es ágy már luxusnak tűnhet, de valóban ez biztosítja a legnagyobb komfortot.

A matracokról néhány szó

A legfontosabb dolog, hogy kényelmesen aludjunk az ágyban, ezt pedig a számunkra ideális matrac kiválasztásával tudjuk biztosítani. A VIP Kanapé számos változatot kínál, érdemes személyesen ellátogatni bemutatótermünkbe, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot.

A táskarugós matracok külseje poliuretán hab, ami jól támasztja alá a gerincet. Forgolódás közben a másik ember nem érez majd semmit a mozgásból, hiszen a táskarugós matracok esetében a rugók külön, kis táskában vannak csomagolva.

Népszerűbb termék a hideghab matrac, amelyet memóriaréteggel egészítenek ki. Azoknak, akiknek fáj a hátuk, ezt lehet a jobb választás. Van olyan verzió is, amely kétoldalas: amikor meleg van, a hideghabos felület kerüljön felülre, télen pedig a memóriaréteg.

Kérhető-e matrac egyedi méretben?

Igen, egyes gyártók egyedi méretben is készítenek matracokat az alváshoz. Bátran keressünk az interneten ilyen terméket! Például a fent említett webáruház Sportino nevű modellje 200 x 200 cm-es változatban is kérhető, ehhez is tudnak matracot ajánlani az eladók.

Legegyszerűbb azonban, ha eleve olyan ágyat rendelünk, amelyben már benne van a matrac, azaz kárpitozott franciaágyat. Ha a kipróbálás során kényelmesnek találjuk a terméket, ne habozzunk, sokkal hamarabb használatba vehetjük az ilyen fekhelyet!

Fontos lehet választásnál a szín, a szövet anyaga és persze a kinézet is, a lényeg, hogy olyat válasszunk, amelyik illeszkedik a szobába, és jólesik benne az alvás. A stílust is vegyük figyelembe: modern – akár csatlakozókkal is felszerelt, LED-es – franciaágyak is elérhetők már a bútoráruházakban!