Modern esti smink (x)

Modern esti smink (x)

Beauty portrait of young brunette woman with evening makeup and perfect clean skin. Sexy model with curly hair posing in studio. With red bright natural lips. In silver dress

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az esti smink meglehetősen látványos, de ugyanakkor harmonikus megjelenés randevúra, étterembe, klubba, színházba, esküvőre vagy partira. Ilyenkor előnyös lesz a merészebb, élénkebb és mélyebb színvilág, a csillámok használata, vagy a műszempilla, amelyeket a hétköznapokban nem használsz.

A modern smink szabályai: árnyalatok és jellemzők

A nappali sminkekhez képest jóval kevesebb szabály vonatkozik az esti sminkre. Viszont fontos figyelembe venni őket, mielőtt felveszed az ecsetet, és látványos sminket készítesz. Lássuk a legfontosabbakat:

• Válaszd ki a smink fő színeit úgy, hogy azok egymással és az egész megjelenéssel összhangban legyenek. Ne felejtsd el, hogy az alapszín árnyalatának figyelembevétele is fontos. Ha hideg árnyalatú szemsminket készítesz, és közben meleg árnyalatú pirosítót használsz, nem lesz harmonikus a megjelenés.

• Válaszd ki, hogy mire összpontosítasz – a szemekre vagy az ajkakra. Ne emeld ki egyszerre mindkét területet.

• Ragyogj, de mértékkel. Az esti smink elkészítésekor ne feledkezz meg a highlighterről sem, de ne vidd túlzásba a csillogó szemhéjfestéket vagy fényes ajakrúzst sem, mindenképp törekedj az esztétikus sminkre.

Természetesen a hibátlan sminkhez elengedhetetlen az arcbőr megfelelő előkészítése (tisztítás, tonizálás, hidratálás, fényvédelem) és a megfelelő és jó minőségű kozmetikumok, sminktermékek és kellékek használata. A makeup.hu oldalon megtalálsz minden szükséges és kiváló minőségű kozmetikumot, sminkterméket és kelléket, amelyekkel könnyen elkészíthető a gyönyörű és hibátlan modern smink.

A MAKEUP webáruház csapata összegyűjtötte a leghasznosabb tippeket és legfontosabb szabályokat, amelyekkel minden alkalommal gyönyörű és ragyogó lesz az esti smink:

• Sminkelj olyan világítás mellett, amely alatt azt „viselni” fogod. Tehát a nappali sminket nappali fény mellett, esti sminket pedig mesterséges fény mellett készítsünk. Az utóbbi esetben fontos, hogy a világítás elegendő és sokoldalú legyen – így különböző szögekből értékelheted az eredményt, és minden lehetséges hibát még időben ki tudsz javítani.

• Ne feledkezz meg a sminkalapról, a sminkfixálóról, és a vízálló termékekről. A tartós modern smink elképzelhetetlen megfelelő előkészítés, sminkalap és sminkfixáló használata nélkül. Mindezek vízálló kozmetikumokkal kombinálva tartós, korrekciót nem igénylő sminket eredményez, amely ellenáll a nedvességnek és a külső hatásoknak.

• A csillámot, fényes szemhéjfestéket a smink kezdeti szakaszában ajánlott felvinni. A laza, por állagú szemhéjfesték a felvitel során könnyen az arcra kerülhet, amit nehéz eltávolítani anélkül, hogy elrontanánk a korábban felvitt korrektort, alapozót vagy arcpúdert. Ebben az esetben előnyösebb először a szemeket festeni, majd áttérni az arcra.

• Ahhoz, hogy az esti smink még kifejezőbb legyen, használj műszempillát.

Most pedig térjünk át gyakorlati példákra arra vonatkozóan, hogy milyen esti sminket lehet készíteni:

• A füstös szemsmink minden megjelenés örök klasszikusa. A füstös szem az a sminktechnika, amely valószínűleg soha nem megy ki a divatból, továbbá bármilyen szem- és hajszínhez illik.

• Smink az ajkakra helyezve a hangsúlyt. A fényes ajkak mindig látványosak és csábítóak. Klasszikus vörös rúzs, Marsala, bordó és szilva árnyalatok – válaszd bármelyiket, és biztosan nem maradsz figyelmen kívül. Az esti megjelenésben a jól körülhatárolt kontúr, valamint a félmatt vagy szatén textúrák mutatnak a legjobban. Egészítsd ki a telített rúzst világos szemhéjfestékkel és kis nyilakkal, és már kész is a tökéletes esti megjelenés. A ragyogó ajkak segítenek abban, hogy mindennapi sminkedet gyorsan ünnepivé varázsold.

• Nyilak az esti sminkben. A nyilakkal ellátott modern smink mára már szintén klasszikus, amely tökéletesen kiegészíti a megjelenést.