Előválasztás: megkezdődött a szavazatok számlálása

Előválasztás: megkezdődött a szavazatok számlálása

Előválasztás 2021 (Fotó: Előválasztás 2021 / Facebook)

Fotó: ERDOS LASZLO

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szervezők ígéretéhez híven megkezdődött vasárnap reggel az ellenzéki előválasztás második fordulójában leadott szavazatok összesítése – derült ki az Országos Előválasztási Bizottság bejelentkezéséből, amelynek helyszíne az MSZP székháza volt, ugyanis ott zajlik a számolás.

Mint kiderült, több százan jöttek segíteni a szervezőknek, az önkénteseknek pedig mintegy 1800 doboznyi voksot kell majd összesíteniük. A szavazólapok jobb felső sarkában egy QR-kód található, azt kell becsippantania a szavazatszámlálóknak elsőként, ugyanis ily módon tudják hitelesíteni, hogy egy valóban regisztrált állampolgár voksolt-e. Csak azokat a szavazatokat számolják meg, ahol a QR-kódos azonosítás rendben megtörtént.

A videón elhangzik az is, hogy este 8-9 körül várják azt a pillanatot, mikor valamilyen eredményről be tudnak számolni, de úgy tudjuk a szervezők korábbi közlése alapján, hogy valójában már délelőtt, kora délutántól megkezdődik a részeredmények ismertetése. Végeredmény pedig várhatóan késő éjjel lesz.