HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elvehetik Gru...

Elvehetik Gruevszki fizetését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A macedón parlament képviselői törvénymódosításra tettek javaslatot annak érdekében, hogy megvonják Nikola Gruevszki bukott miniszterelnök fizetését. Mint ismert, Gruevszki november 12-én menekült Magyarországra, ami után nem sokkal meg is kapta a menedékjogot hazánktól. A korrupciós ügyben elítélt politikus képviselői fizetését a szökése után 5 százalékkal csökkentették, parlamenti mandátumát azonban nem tudták tőle megvonni, mivel ehhez a macedón törvényhozás kétharmadának szavazatára lenne szükség.

Magyar diplomaták szöktethették ki Gruevszkit Macedóniából | Magyar Hang

Német sajtóértesülések szerint Macedóniából is a magyar diplomácia segítségével jutott ki Nikola Gruevszki. A börtönbüntetésre ítélt korábbi macedón miniszterelnök szökéséről a német közszolgálati Deutsche Welle (DW) közölt újabb részleteket. A DW balkáni kiadása tárta fel azt is, hogy magyar diplomataautókon szállították Albániából Magyarországra a politikust. Közben a macedón parlament visszavonta Gruevszki mentelmi jogát.

A macedón Szabad Európa Rádió cikkéből kiderül: a mostani javaslat szerint, ha valakit hat hónapnál hosszabb börtönbüntetésre ítélnek, az elveszítené a jogosultságot ahhoz, hogy megkapja a fizetését, a személyi juttatásait, valamint a munkájához kapcsolódó költségtérítést. Mivel Gruevszkit a macedón bíróság két éves börtönbüntetéssel sújtotta, a javaslat megszavazása egyben azt is jelentené, hogy Gruevszki elesne minden jövedelmétől.

Macedóniai riportunkat Gruevszki szökéséről itt olvashatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,696lájkolóTetszik
3,778követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek