HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Hűtlen kezelé...

Hűtlen kezelés az utolsó Malév-leánynál?

HIRDETÉS

Bár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nemrég még arról tájékoztatott, hogy minden a legnagyobb rendben van az utolsó még működő Malév-leányvállalat, a Malév Ground Handling (Malév GH) Zrt. háza táján, a repülőgépek földi kiszolgálását végző cégnél különösen nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást folytat a Készenléti Rendőrség korrupció és gazdasági bűnözés elleni osztálya – tudta meg a Magyar Hang. Információink szerint az állami tulajdonú vállalat gazdálkodása miatt legalább két feljelentés érkezett a hatóságokhoz, amelyek, úgy látszik, kellően megalapozottak voltak. Úgy tudjuk, a feljelentéseket ismeretlen tettesek ellen tették. A társaság gazdálkodásáért egyébiránt Herczog Péter, a Malév GH vezérigazgatója, valamint a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV felel. Kérdéseinket hétfőn juttattuk el a rendőrség kommunikációs osztályához, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

HIRDETÉS

Hogy ki, illetve kik tettek feljelentést, egyelőre nem tudni, ám reptéri forrásaink szerint „fentről” (is) érkezett jelzés a hatóságokhoz. Ha így volt, az összefüggésben lehet az MNV irányításának újragondolásával, hiszen – mint ismert –, a területet az új kormány megalakulása óta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyongazdálkodásért felelős tárca nélküli miniszter vezeti, így a szervezet önálló vezetése megszűnt.

Újabb kalandokat keres a csőd szélén billegő Malév-utód

Az állami céget csak a szabályok átírásával lehetett megmenteni a felszámolástól, de máris bejelentkezett a kockázatos cargo-piacra.

Az mindenesetre figyelemre méltó fejlemény, hogy távozott Szivek Norbert, aki a negyedik Orbán-kormány megalakulásáig a vagyonkezelő vezérigazgatói tisztségét töltötte be, ezt követően pedig az igazgatóság tagjaként tevékenykedett. Szivek félreállításában, valamint a Malév GH gazdálkodását érintő nyomozásban szerepe lehet a társaság zavaros ügyei miatt indult korábbi hatósági eljárásoknak. Brüsszel jelenleg is vizsgálódik egy 465 milliós hitel kapcsán, tiltott állami támogatást sejtve, míg a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) a Transparency International tett feljelentést március végén kartellgyanú miatt. Erről az ügyről még a Magyar Nemzetben számoltunk be részletesen, bemutatva egy 2016 őszén készült hangfelvételt is. Ennek egyik főszereplője az MNV-vezér Szivek Norbert, aki útszéli, nyomdafestéket nem tűrő stílusban kéri számon a Malév GH akkortájt leköszönő vezérigazgatóján, Kisvári Jánoson, hogy az bejelentést tett a GVH-nál egyik versenytársa, a török Celebi kartellezési kísérlete miatt. A felvétel tanúsága szerint Szivek azon véleményének is hangot adott, hogy a Celebivel való – a törvény által egyébiránt tiltott – együttműködés csak javított volna a Malév GH helyzetén. (A versenyhivatal akkor ejtette Kisvári feljelentését bizonyítékok hiányában.)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang pénteken megjelent 12. számában, amely kapható az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,943lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Józsefváros polgármestere azt mondja, nincs szükségük hét járműre.

1984