HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Csődhelyzetbe...

Csődhelyzetben lévő ruhagyárral is gyártat a 2Rule

HIRDETÉS

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Mészáros féle Magyar Sportmárka Zrt. a szombathelyi Styl ruhagyárral, ahol ezentúl 2Rule márkás sportruházati termékeket is fognak varrni – adta hírül a 24.hu.

HIRDETÉS

A szombathelyi Styl dolgozói márciusban még tüntettek az elmaradt bérük miatt. A cég csaknem tíz éve működik úgy, hogy csődeljárás alatt áll. Legutóbb a NAV tett a számlájára inkasszót egy 150 millió forintos tartozás miatt.

Talpig turulban: amihez másnak évek kellenek, Mészárosnak hónapok

Sportfelszerelést gyártani – különösen profi sportolóknak – ma már sok esetben szinte űrtechnológiát igényel.

A valamikor szebb napokat megélő szombathelyi Stylt korábban a belügyminisztérium megrendelései tartották lélegeztetőgépen, a tárca másfél milliárdot tolt a ruhagyárba. Korábban résztulajdonosként a szombathelyi önkormányzat próbált 50 milliós tagi kölcsönnel segíteni, ezt azonban a cég visszautasította, mert annyit ért volna, mint halottnak a csók, ugyanis év végéig vissza is kellett volna fizetni.  Végül a német többségi tulajdonos kivásárolta az önkormányzatot, egy héttel a tranzakció után, május végén csődeljárás indult a szombathelyi ruhagyár ellen, ez azonban nem jelenti azt, hogy megszűnik a vállalkozás, hiszen korábban is volt arra példa, hogy csődeljárás alatt tíz éven át működött.

Mindazonáltal a 2Rule márka most a Styl dolgozóinál komoly népszerűségnek örvendhet. Szombathelyen kívül Kecskeméten, Bátonyterenyén, Budapesten és Szegeden állítják elő az új magyar sportmárkás ruhákat.

HIRDETÉS

Kővári Ágnes vezérigazgató nyilatkozott a kormánypárti Origónak. Az interjúban elmondta, hogy a 2020-as tokiói nyári olimpián és paralimpián a magyar csapat nem 2Rule kollekcióban szerepel majd. Ezen események után fogják csak megvizsgálni, hogy képesek lennének-e egy ekkora feladat végrehajtására.

NER a gyakorlatban: leszólta Lőrincet, Andy sporttévéje kirúgta

Kedden még novemberig terveztek Kele Jánossal, vasárnap már nem kértek belőle. Indoklás nincs, de a 2Rule állhat a háttérben.

Azt is elmondta Kövári, hogy szerződtek egy szegedi varrodával, ahol 250 varrónő dolgozik be nekik. Szerinte a szegedi üzemnek olyan technológiai fejlesztés van a birtokában, „melyet a Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejlesztettek ki, amellyel lekörözhetjük a nagy márkák technológiáit”. Ez pedig az, hogy „a gyártásukat fejkamerával közvetítik a megrendelőknek, és minden legyártott termékről online információkat adnak a megrendelőnek. Ilyet egyetlen külföldi varrodában sem láttam” – mondta.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,850lájkolóTetszik
2,404követőKövetés
16,749feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek