HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Megszólaltak ...

Megszólaltak Bige Lászlóék: furcsállották, hogy miért nézik őket gazembernek

HIRDETÉS

Közleményben reagált a Bige Holding a szolnoki telephelyén lefolytatott hatósági vizsgálatra.

HIRDETÉS

Tegnap megírtuk, hogy 13-án kedden a rendőrség és a katasztrófavédelem gyakorlatilag megszállta a Csányi Sándorral konkurens Bige László szolnoki műtrágyagyárát, ahol környezetszennyezés gyanúja miatt nyomoztak. A Tiszamenti Vegyiművek néven ismert volt állami vállalat műtrágyagyárát jelenleg a Bige Holding Kft. működteti. A cég pénteken közleményben kommentálta az elmúlt napok eseményeit, szerintük értelmetlen erőfitogtatás történt.

Azt írták, a hatóság indokolatlanul nagy létszámban, 250-300 fővel jelent meg a telephelyen 13-án hajnalban. Összehasonlításként a gyárban műszakonként 30-an dolgoznak. A 60-70 járműből álló konvojban többek közt mentő- és tűzoltóautók is voltak. Az óriási mozgósítást veszélyes hulladék illegális elhelyezésének gyanújával indokolták – tették hozzá.

A Bige Holding közleménye szerint a kiérkező hatósági személyek sátrakat építettek, drónokkal derítették fel a területet és emellett szemlebizottságokat is alapítottak. Ezek a bizottságok aztán kiderítették, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független, akkreditált laborok folyamatosan elvégezték a törvényeknek megfelelően. Így a budapesti hatóságoknak a kért információkért elég lett volna megejteni egy telefonhívást. Ez a módszer ugyan kevésbé fenyegető, ellenben sokkal kényelmesebb és költséghatékonyabb – tették hozzá.

A közlemény szerint a gyár dolgozói és vezetői furcsállották ugyan, hogy miért nézik őket gazembernek, de már immunissá váltak a folyamatos hatósági zaklatásra. Hozzáteszik: a cég egyébként törvényesen, a szabályokat és az előírásokat betartva működik, a termelés pedig zavartalanul, nyugodt körülmények között folyik tovább.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,211lájkolóTetszik
1,978követőKövetés
15,190feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek