Adócsökkentésről és az azonnali fizetés elhalasztásáról beszélt Varga Mihály

Adócsökkentésről és az azonnali fizetés elhalasztásáról beszélt Varga Mihály

Varga Mihály (Fotó Wikipédia/Solymári)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annak ellenére szükség van a februárban bejelentett gazdaságvédelmi akciótervre, hogy az első negyedévben 5,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság – nyilatkozta a Világgazdaságnak a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint ennek oka, hogy a magyar export 25 százalékában érdekelt német ipar gyengélkedik. A megoldás a hazai hatékonyság, termelékenység emelése lehet.

Mi lesz, ha leállnak a magyarországi autóipari beruházások? | Magyar Hang

Május 18-án dönt arról Donald Trump amerikai elnök, hogy valóban bevezetik-e az unióból érkező autókra a beígért védővámokat. Amennyiben valóban vámot vetnek ki az európai autókra, akkor a német gyártók sorra mondhatnak le a további kapacitásbővítésekről - mondta a Magyar Hangnak Virovácz Péter.

A pénzügyminiszter úgy véli, nem kell tartani attól, hogy a német autógyárak magyarországi beruházásai veszélybe kerülnek. Egyrészt mert a hazai gazdasági és jogi környezet kedvező számukra, másrészt, mert maguk a gyárak is cáfolták, hogy kútba estek volna a fejlesztések.

EU-csatlakozás: csak a szomszédok hátát látjuk | Magyar Hang

Csaknem akkora várakozás előzte meg Magyarország 2004. május 1-jei uniós csatlakozását, mint 1990-ben a rendszerváltást. A belépésről szóló, 2003-as népszavazáson 84 százalékos aránnyal az igenek nyertek. A lelkesedés azonban azóta nagyot csökkent, noha még mindig többségben vannak a belépéspártiak.

A kormány előtt 15, a kedvezményes áfára vonatkozó javaslat szerepel, de egyelőre még nem született döntés ezek sorsáról. Varga Mihály arról is beszélt, hogy hosszú távon az általános kulcs csökkentése annak ellenére is a tervek között szerepel, hogy az adóbevételek súlya egyre inkább a forgalmi jellegű adókon van.

Az azonnali átutalás tervezett júliusi bevezetésével kapcsolatosan Varga Mihály a rendszer indulásának halasztását szeretné, mert első lépésben tesztidőszakra kellene kipróbálni a rendszert.