HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Adócsökkentés...

Adócsökkentésről és az azonnali fizetés elhalasztásáról beszélt Varga Mihály

HIRDETÉS

Annak ellenére szükség van a februárban bejelentett gazdaságvédelmi akciótervre, hogy az első negyedévben 5,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság – nyilatkozta a Világgazdaságnak a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint ennek oka, hogy a magyar export 25 százalékában érdekelt német ipar gyengélkedik. A megoldás a hazai hatékonyság, termelékenység emelése lehet.

Mi lesz, ha leállnak a magyarországi autóipari beruházások? | Magyar Hang

Május 18-án dönt arról Donald Trump amerikai elnök, hogy valóban bevezetik-e az unióból érkező autókra a beígért védővámokat. Amennyiben valóban vámot vetnek ki az európai autókra, akkor a német gyártók sorra mondhatnak le a további kapacitásbővítésekről – mondta a Magyar Hangnak Virovácz Péter.

HIRDETÉS

A pénzügyminiszter úgy véli, nem kell tartani attól, hogy a német autógyárak magyarországi beruházásai veszélybe kerülnek. Egyrészt mert a hazai gazdasági és jogi környezet kedvező számukra, másrészt, mert maguk a gyárak is cáfolták, hogy kútba estek volna a fejlesztések.

EU-csatlakozás: csak a szomszédok hátát látjuk | Magyar Hang

Csaknem akkora várakozás előzte meg Magyarország 2004. május 1-jei uniós csatlakozását, mint 1990-ben a rendszerváltást. A belépésről szóló, 2003-as népszavazáson 84 százalékos aránnyal az igenek nyertek. A lelkesedés azonban azóta nagyot csökkent, noha még mindig többségben vannak a belépéspártiak.

A kormány előtt 15, a kedvezményes áfára vonatkozó javaslat szerepel, de egyelőre még nem született döntés ezek sorsáról. Varga Mihály arról is beszélt, hogy hosszú távon az általános kulcs csökkentése annak ellenére is a tervek között szerepel, hogy az adóbevételek súlya egyre inkább a forgalmi jellegű adókon van.

Az azonnali átutalás tervezett júliusi bevezetésével kapcsolatosan Varga Mihály a rendszer indulásának halasztását szeretné, mert első lépésben tesztidőszakra kellene kipróbálni a rendszert.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,090lájkolóTetszik
2,180követőKövetés
15,889feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újbudán önállóan állna rajthoz ősszel az LMP?

A párt kerületi szervezete nem hajlandó elfogadni a baloldal ajánlatát. Belengették a különutasságot, de azért még tárgyalnának.