HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrinc vagyonosabb, mint hittük, hamarosan a világ 1200 leggazdagabb embere közé léphet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Forbes szokásos vagyoni toplistáján, annak is a leggazdagabb famíliákat összesítő részén idén is Mészáros Lőrinc és családja végzett az élen 353 milliárd forinttal. A G7.hu gazdasági szakportál most arról ír, hogy a Mészáros-klán vagyona ennél lényegesen magasabb, olyannyira, hogy a családfő lehet az első magyar, aki 2 milliárd dollárnál is nagyobb összeggel kerül fel a Forbes dollármilliárdosokat összesítő listájára.

A portál azt követően számolt utána a felcsúti gázszerelő vagyonának, hogy a Mészáros Lőrinccel korábban is üzletelő Varga Károly egy nagyobb összegű követelésért cserébe közel 2 százalékos részesedést szerzett a Mészáros érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt-ben. Az ügylet kapcsán kiderült, a könyvvizsgáló által hitelesített értékelés szerint a vállalat értéke 210 milliárd forint, amelyből legalább 205 milliárd a Mészáros-családra eső rész. A G7 számításai szerint további cégeiből, az Opus Nyrt-ből, a Mészáros Építőipari Holdingból, a 4IG-ből és az Appennin Nyrt-ből összesen még egyszer ekkora összeggel számolhat a família. Vagyis összesen legalább 410-415 milliárdra rúghat Mészárosék vagyona. Pontosabban ekkora céges vagyonról van papírjuk.

A „jóságos” rabló | Magyar Hang

A G7 szerint azonban a tényleges összeg még sokkal magasabb lehet, hiszen Mészárosék további jelentős építőipari és az agrárszektorban tevékenykedő cégei mellett az egykori Simicska-birodalom maradékából is profitálnak. A portál szerint emiatt elképzelhető, hogy Mészárosék vagyona a hatszázmilliárdhoz közelítene, vagy meg is haladná azt. Ezzel Orbán Viktor miniszterelnök barátja hatalmasat léphetne a dollármilliárdosok listáján, 800 helyet javítva tavalyi pozíciójához képest a világ leggazdagabb 1200 embere közé.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek