Újabb csúcs dőlt meg: 360 forint közelében a forint-euró árfolyam

Újabb csúcs dőlt meg: 360 forint közelében a forint-euró árfolyam

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap már hírt adtunk róla, hogy a forint szinte naponta dönt negatív csúcsokat. A hét elejétől több mint négy százalékot veszített erejéből a magyar valuta, ma ezt újabb másfél százalékkal fejelte meg. Csütörtök délelőtt 359,67-es szintig gyengült, majd visszapattant ugyan, de nincs arra biztosíték, hogy nem folytatódik tovább a vesszőfutás, mert az ilyen, gazdasági veszélyhelyzetekben a befeketők menekülnek a feltörekvő országok papírjaiból valutáiból, és svájci frankba, esetleg dollárba fektetnek.

Egyelőre a szakértők is széttárt karral állnak a jelenség előtt, a magyarázatot ugyan tudják, de hogy mi következik, arról senkinek még fogalma sincs. Annál is inkább, mert a világ nagyobbik felén, most terjed igazán a koronavírus-járvány, így megjósolni sem lehet, meddig tart majd az elzárkózás, s ennek eredményeként a világgazdasági visszaesés.

Zuhanórepülésben a forint, közel 357-ig gyengült nap közben az euróárfolyam | Magyar Hang

A koronavírus-járvány európai erősödésének hírére menekülnek a befektetők a feltörekvő országok valutáitól.