Megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag

Megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag

Aratják a bíborherét Nagykanizsa kisfakosi városrészének határában 2019. június 26-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag a Magyar Közlönyben – jelentette be Nagy István pénteken a közmédiának nyilatkozva.

Az MTI által is idézett agrárminiszter kiemelte: a jelenlegi krízishelyzetben értékelik azt az áldozatos munkát, amelyet az ágazat szereplői a folyamatos élelmiszer-ellátás érdekében ebben a nehéz időszakban is végeznek.

– A legkisebb mezőgazdasági termelők számára is segítséget jelenthet az Agrár Széchenyi Folyószámla Hitel ingyenessé tétele és a keret megduplázása – hívta fel a figyelmet. A turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkodási szolgáltatóknál csökkennek a munkáltatói járulékterhek.

Szakállamtitkár: „Az idén is biztosított a magyar emberek élelmiszerellátása" | Magyar Hang

Feldman Zsolt szerint ugyanakkor a mezőgazdaságon belül több szektort – így például a zöldség- és húsbeszállítókat – is közvetlenül érint a koronavírus-járvány negatív hatása.

– A további részletekről kedden 11 órakor adnak tájékoztatást Kovács Zoltán államtitkárral az operatív törzs sajtótájékoztatója előtt – közölte a miniszter.