Ez lehet a Vodafone új neve

Ez lehet a Vodafone új neve

A Vodafone Magyarország Zrt. telekommunikáció cég szolgáltatását reklámozó óriásplakát a főváros IV. kerületében, a Berda József utca közelében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

One lehet a kormány és a fideszközeli 4iG által felvásárolt magyarországi Vodafone új neve – értesült a 444

Egyrészt a 4iG-nek már két olyan mobilszolgáltatója is van, amelyeket One-nak hívnak, illetve erre a névre kereszteltek át. Az egyik a 2022-ben megszerzett albán One Telecommunications, amely a második legnagyobb albán mobilszolgáltató. A One nevet nem a 4ig találta ki új szerzeményének: a korábban a Deutsche Telekom portfoliójába tartozó vállalatot 2020.-ban keresztelték át Telekom Albaniáról One-ra. A 4iG ezt követően a pár hónappal korábban, 2021. decemberében felvásárolt montenegrói mobilszolgáltatóját, a Telenor Podgorica (Montenegro)-t is átkeresztelte One-ra. És a magyar piacon is megvette a 4iG a one.hu domaint.

A 444 cikkében hangsúlyozza, hogy egy eltérű nyelvű országokban szolgáltatókat birtokló regionális multi esetében van logikája annak, hogy a cégcsoportot angol márkanév alatt futtassák. A hwsw 2022-es cikkéből pedig kiderül, hogy a montenegrói cég megvásárlásakor a 4iG „fókuszcsoportos kutatásokkal vizsgálta az ügyfélvisszajelzéseket, és a lehetséges új márkaneveket.” 

A névválasztást ráadásul  valószínűbbé teszi, hogy a hírt a kormánylap Origo is lehozta, persze nem a 444-re hivatkozva, hanem a 444-et szemléző Blikkre.

Azt már a Magyar Hang vette észre, hogy a Vodafone új, tavaly év végén indult csomagjait Vodafone One névre keresztelték, az új székház, ahova ősszel költöztek, pedig a Budapest One nevet kapta. Vagyis ez alapján a felvásárolt céggel már hónapokkal ezelőtt közölhették a leendő elnevezést. A vételi megállapodás aláírását január 9-én jelentették be.

Címkék: 4iG, Vodafone