HIRDETÉS

2007: vámcsalás titkosszolgálati háttérrel

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Az elmúlt harminc év egyik legérdekesebb, legkülönösebb története az Egymásért Egy-másért Alapítvány bűnügyi históriája. És nem csupán azért, mert főszereplői a közrend, illetve a nemzetbiztonságunk védelmére felesküdött egykori tisztek, hanem azért is, mert a sokéves történetet a mai napig belengi a kétely, sok fontos részlet maradt rejtve az államtitok ködébe burkolva.

2007 áprilisában őrizetbe vették Földesi-Szabó Lászlót és hat társát több mint egymilliárd forintos csalás és csempészet gyanújával. Az őrizetbe vettek az Egymásért Egy-másért Alapítvány, a Herba-cégcsoport és a Palotai Vámügynökség vezetői voltak.

„Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált” | Magyar Hang

A gyanú szerint a Herba-csoport megbízásából az alapítvány élelmiszert hozott be Thaiföldről és több más, unión kívüli országból, amit adományként tüntettek fel, így nem fizettek utána vámot. Az alapítvány azonban az élelmiszereket átadta a Herbának, amely üzletláncoknak továbbértékesítette azokat. A Herba-csoporthoz tartozó vállalkozások és az alapítvány ily módon 2004. május 1-jétől összesen 59 alkalommal hozott forgalomba távol-keleti országokból származó élelmiszereket.

(…)

HIRDETÉS

A teljes cikket keresse a Magyar Hang szeptember 13-án megjelent 2019/37. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/35. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,683lájkolóTetszik
2,808követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Átszabnák a választási törvényt az önkormányzati választások tapasztalatai alapján?

A Blikk információi szerint az önkormányzati választás eredmények késztette arra a fideszes agytrösztöt, hogy dolgozni kezdjen a kormánypártok számára kedvező új szabályokon

Lemenni vidékre