Lengyelországban terjeszkedne a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Group

Lengyelországban terjeszkedne a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Group

Képünk csak illusztráció! (Fotó: EJ Yao/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Duna Group megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője – közölte az építési betontermékeket gyártó Duna Aszfalt Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden. A cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első fél évében tervezik – jegyzi meg beszámolójában az MTI.

– A tranzakció a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja – olvasható a társaság közleményében. A Duna cégcsoport a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplője, vezető vállalkozása a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., amelynek részvényeit a BÉT Xbond platformján regisztrálták.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2022-ben 242,63 milliárd forintot, 2021-ben 303,32 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 12,28 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 30,44 milliárd forint volt az adózott eredménye. A cégcsoport Szíjj László érdekeltségébe tartozik. A Magyarország egyik leggazdagabb emberének számító Szíjjhoz köthető jachton – több fotós sajtóbeszámoló szerint – az elmúlt években több kormánypárti politikus és a kormánykörökhöz köthető nagyvállalkozó is megfordult.