Varga Mihály: 750 milliárd forintnyi adócsökkentés jön

Varga Mihály: 750 milliárd forintnyi adócsökkentés jön

A Gazdasági Kabinet ülése (Forrás: Varga Mihály/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokáig csak utalások szintjén lehetett róla tudni, de most Varga Mihály is megerősítette: meghosszabbítja a kormány a kis- és középvállalkozásokat érintő intézkedést, miszerint csak a helyi iparűzési adójuk felét kell befizetniük az önkormányzatok kasszájába. Korábban erről a koronavírus miatt döntöttek, most ugyanakkor a minimálbér 200 ezer és a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelése az ok. Az önkormányzatok tehát hiába tiltakoztak, a pénzük jövőre is kevesebb lesz.

A pénzügyminiszter a Facebook oldalán egyúttal beszámolt a gazdasági kabinet több döntéséről is, amellyel a munkát terhelő adókat csökkentik. Így január elsejétől 2,5 százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke, megszűnik a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás és 10 százalékra csökken a kisvállalati adó kulcsa.

A pénzügyminiszter számításai szerint ez összesen 750 milliárdos adócsökkentés, míg ha az idei és a következő évet együtt számoljuk, akkor már eléri a 2000 milliárd forintot.