És ma mit írtak a lapok Kanye Westről?

És ma mit írtak a lapok Kanye Westről?

2018. október 11-én Washingtonban készített kép Kanye West amerikai rapperről (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt heteinket az atomháború rémével, a történelmi inflációval és Kanye West csúnya mondataival töltöttük. Elég volt csak kinyitnunk egy nagyobb hírportált, hogy kiderüljön, Medvegyev megint a világégéssel fenyegetőzik, a rapper pedig ismét valami sértő, tehát felháborító dolgot mondott. A 444-ről megtudhattam, hogy Kanye pornót mutogatott az Adidas vezetőinek, illetve hogy „kinetikus energiaközösségeket” hozna létre. De hiába, a JP Morgan Chase máris ejtette őt, dobta az ügynöksége, és az Adidas is szakított vele. Sőt: „A Balenciaga is kikanszelolta a kótyagos Kanyét”. Ez szintén egy cím. Megszülettek természetesen a nagyelemzések is arról, hogy a rapper most már tényleg rossz fát tett a tűzre, és ha nem látja be bűneit, akkor itt a vége, fuss el véle. Cancel culture? Ugyan, olyasmi nem létezik!

Csoda-e hasonlók után, ha tömegek örülnek annak, hogy Elon Musk megveszi a Twittert? Még akkor is, ha egyelőre konkrét döntések nem születtek a tartalmi moderációról. Mégis már internetszerte aggódnak a progresszív körök, hogy közel az apokalipszis. Nem elég, hogy Putyin világháborúval fenyeget, már a Twitteren sem fognak letiltani, ha nem vagy elég polkorrekt!

Attól tartok pedig, a sajtó aggódhatna inkább magáért. Érdemes megnézni például, hogy miközben a 444 tucatnyi cikkben foglalkozott eddig Kanye West kálváriájával, valódi kulturális tartalomból mennyit találhattunk az oldalon. Nem, nem arra gondolok, hogy „Nádas Péter szerint Orbán Magyarországa egyfajta maffiaállam”. De mit sikerült amúgy a most 80 éves Nádasról írni? Nem kell erre azt válaszolni, hogy a Kanye-cikkekre van igény. Arra van, amire megteremtik. 

Eközben a szebb napokat látott, iskolaújságos színvonalú Indexen olvasom, mely fiókokat „oldhatja fel a tiltás alól Elon Musk”. Most hagyjuk is, ő személyesen teszi-e az ilyesmit. Nézzük csak, amit a rövid cikkben a Babylon Bee nevű szatirikus oldalról írnak: „a Twitteren a transzneműeket, a demokratákat és a tervezett szülőséget vette célba”. Tervezett szülőséget. Sikerült lefordítani a Planned Parenthood nevű abortuszszervezet nevét. Szép.

Szóval, a sajtó jelesei inkább tényleg aggódjanak csak amiatt, milyen színvonalon vagánykodnak.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel, és kezdje velünk a napot!