Ez veszélyes!? Mi készül a József nádor téren?

Ez veszélyes!? Mi készül a József nádor téren?

Varga Mihály (Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 Értékes, jelenleg az állam vagyonát gyarapító épületet tervez privatizálni a kormány. Erre lehet következtetni a nyomtatott verzióját vesztett Vg.hu-nak nyilatkozó pénzügyminiszter szavaiból. - Az lenne a leghelyesebb, ha visszakapná azt a magyar üzleti szféra – fogalmazott Varga Mihály a Pénzügyminisztérium mostani épületének jövőjéről, miután hosszan szapulta Karácsony Gergelyt.

A Pénzügyminisztérium 76 év után költözik a pesti József nádor térről vissza a budai Várba. A tárca Szentháromság téren álló, régi-új épületének felújítására nem sajnálja a pénzt a kormány.

Bizonytalan vagyok, miként értékeljem az Alpár Ignác tervezte, az állam által 1947-ben egy banktól rekvirált épület magánkézbe adását. Ha az orbáni rendszer erőltetett historizálása nyomán mindenképp valamiféle kormányzati negyeddé akarják formálni a Várat, a funkcióját vesztett épület esetében logikus felvetés a privatizáció. Feltéve persze, ha ez nem úgy történik, hogy a turisztikai szempontból kiemelt helyen fekvő, patinás ingatlant nyomott áron szerzi meg az üzleti szféra, jelesül valamely kormányközeli befektető, érdekcsoport.   

Szóval lehet és érdemes is ilyesmiken merengeni. Kivéve, ha mélyen elkötelezett fideszes valaki, és különösen, ha a kormányközeli médiagépezet tartozéka. Ebben az esetben kötelező a felháborodás, hiszen az úgynevezett Városháza-ügyben megismert kormánypárti észjárás szerint az effajta üzletelésnek már a gondolata is főbenjáró bűn. A Városháza eladásának állítólagos terve miatt forgatta meg a propaganda a főpolgármestert.

Az a propaganda, aminek most könnyű dolga van. Nem zavaros körülmények között rögzített, megvagdosott hangfelvételekből kell kicsiholnia a nagy sztorit, elbábozva az oknyomozó újságírást; maga a miniszter leplezte le a gyalázatos tervet.

Nem lennék most Varga Mihály helyében! 

 

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!