Fejezze be a kormány a szappanopera-gyártást!

Fejezze be a kormány a szappanopera-gyártást!

Gulyás Gergely reakciója (Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergelynek volt egy pontos félmondata. A Miniszterelnökséget vezető miniszter visszatért hosszú lábadozásából, hogy reagáljon a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre. Arra, amelyen Varga Judit arról beszél, hogy Rogán Antal környezetéből próbálhatták manipulálni a Völner-Schadl-ügy ügyészségi iratait. Gulyás azt mondta, hogy egy családi vitának semmi köze a közélethez. Nagyon igaz. Sajnálatos, hogy ezzel rögtön szembe is ment, amikor Vargát megfélemlítettnek nevezte, illetve volt felesége terrorizálásával vádolta Magyar Pétert.

Gulyás Gergely nincs ezzel egyedül. Varga Judit keddi reakciója is jórészt hasonlókról szólt. Felidézett például egy könyvdobálós esetet, amely igaz is lehet, nem is. Csakhogy ez jelen esetben lényegtelen. Mi köze lenne a Völner-Schadl-ügyhöz? Az pedig védekezésnek harmatgyenge, hogy hivatalban lévő igazságügyi miniszterként azért jelent ki bűncselekménygyanús dolgokat minisztertársáról, mert meg van félemlítve. 

„Én a miniszterelnök vagyok. Kormányzati ügyekkel foglalkozom. Tévésorozatokkal nem foglalkozom” – állította a 444-nek Orbán Viktor múlt szombaton. Rendben is lenne. A kormányzati kérdés ugyanis az, hogy a minisztere környezetéből valóban manipulálhatták-e az iratokat. Valóban fél évvel korábban szóltak Völner Pálnak a lehallgatásokról? A kormányfő hitelt érdemlő választ adhatna Magyar Péter februári felvetésére is: „az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott”.

Ehhez képest Magyarország Kormányának Facebook-oldalán egy miniszter családon belüli terrort emleget, meg azt, hogy Magyar Péter az új Márki-Zay Péter. A kormánypárti sajtó szakmányban gyártja a Magyar és Varga egykori családi életéről szóló, az ügyvédet lejáratni hivatott bulvártartalmakat. Magyar hangfelvételének azonban semmi köze hasonlókhoz. Még csak vitát sem hallunk rajta a felek között. Csupán néhány nagyon pontosan összefoglalható állítást Rogán Antalról, Polt Péterről és a Schadl-ügyről.

Befejezhetné végre a kormány a szappanopera-gyártást. Elkezdhetnének helyette válaszokat adni arra, valóban szokásuk-e bejárkálni az ügyészségre, csak hogy folyamatban lévő nyomozásokba beavatkozzanak.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!