Dobrev Klára: Amíg Mészároshoz és Tiborczhoz megy a pénz, nem nyitnám meg az uniós pénzcsapokat – Kompország

Dobrev Klára: Amíg Mészároshoz és Tiborczhoz megy a pénz, nem nyitnám meg az uniós pénzcsapokat – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha az ő szavazatán múlna Brüsszelben, hogy az Európai Unió megnyitja-e a pénzcsapokat Magyarország felé, a jelenlegi helyzetben nemmel szavazna – jelentette ki Kompország című műsorunkban Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, az árnyékkormány miniszterelnök-jelöltje.

– Három hónap alatt haza tudnánk hozni az uniós pénzeket, ehhez csak az kellene, hogy Orbán és bandája hagyja abba a lopást. Ám sajnos a szándékot sem látom arra, hogy az antikorrupciós intézkedéseket be akarná vezetni. Ma az embereknek az a tapasztalata, hogy az uniós pénz egyenlő a lopással, mert a legkisebb támogatástól a legnagyobbig, az 1 millió forinttól a 100 milliárdig minden pénzt ellopnak. Orbán ugyanis nemcsak az udvartartását, de a helyi klientúrát is ebből a pénzből fizeti ki. Márpedig amíg Mészároshoz és Tiborczhoz megy az uniós pénz, addig mi nemet mondunk a pénzcsapok megnyitására – fejtette ki Dobrev Klára.

A politikus akkor lesz elégedett, ha az Orbán-kormányt leváltó demokratikus erők megszerzik a szavazók legalább 51 százalékának támogatását, és az Orbán utáni világban mindenképp koalícióban szeretne kormányozni.

• Ha kormányra kerülne, csökkentené-e az áfát?
• Hogyan alakítaná át az adórendszert?
• Mekkora jövedelemtől vezetne be magasabb adókulcsot?
• Kivetne-e vagyonadót a leggazdagabbakra?
• Milyen eredményt vár az európai parlamenti választástól?
• Jó szívvel áll-e Karácsony Gergely mellé?
• Kivezeti-e hazánkat Orbán Viktor az Európai Unióból?
• Nem jelent-e letörölhetetlen stigmát rajta férje kormányzása, ami sokak szerint finoman szólva sem volt sikeres? Mit csinálna másképp?

A műsorvezető Szerető Szabolcs, a szerkesztő Farkas Melinda.

Címkék: Dobrev Klára