HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Elítélték a s...

Elítélték a szaharai fegyvereseket

HIRDETÉS

Az Egyesült Államok képviselőházának határozata elítéli a Polisario Front és a külföldi támogatói közelmúltbéli provokatív lépéseit. A szeparatista csoportot terrorszervezetnek tekinti, amelyet Teherán finanszíroz.

HIRDETÉS

Ez az első olyan eset, amely során a Kongresszus elé terjesztett kétpárti határozat elítéli az Irán és a szeparatista Polisario közötti kapcsolatot.

A 1101. számú határozatot, amely hangsúlyozza az Egyesült Államok és a Marokkói Királyság hosszú időre visszanyúló kapcsolatát, Joe Wilson, Carlos Curbelo és Gerry Connolly kongresszusi képviselők terjesztették elő.

A képviselők elítélték a Polisario közelmúltbéli provokatív fellépését a Szaharában, majd „Teherán által finanszírozott terrorszervezetként” jellemezték a Frontot.

Irán a régióban folytatott destabilizációs tevékenységeire utalva a határozat kiemeli, hogy Marokkó kénytelen volt megszakítani kapcsolatát Teheránnal, illetve a libanoni székhelyű Hezbollah szervezettel a Polisario Front támogatása miatt.

HIRDETÉS

A határozat kimondja, hogy az Irán által támogatott radikális szervezet, a Hezbollah, megpróbált bizonytalanságot előidézni Észak-Afrikában olyan módon, amely ellentétes az Egyesült Államok biztonsági célkitűzéseivel.

A Szahara-üggyel kapcsolatosan a határozat ismét kijelenti, hogy Marokkó autonómia-terve „komoly, reális és hiteles, valamint olyan előrelépést jelentene a Szahara lakóinak, amely kielégítené a békés és méltóságteljes élet iránti igényüket”.

Ezt figyelembe véve a képviselők „arra hívták fel Trump elnököt, a külügyminisztert és az ENSZ élére kinevezett nagykövetet, hogy támogassák a szaharai konfliktusra vonatkozó békés egyezmény létrejöttét, amely az Egyesült Államok álláspontjával összeegyeztethető, tartós és kivitelezhető”.

(x)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,833lájkolóTetszik
2,403követőKövetés
16,745feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek