Kezdőlap Külföld Elítélték a s...

Elítélték a szaharai fegyvereseket

Az Egyesült Államok képviselőházának határozata elítéli a Polisario Front és a külföldi támogatói közelmúltbéli provokatív lépéseit. A szeparatista csoportot terrorszervezetnek tekinti, amelyet Teherán finanszíroz.

HIRDETÉS

Ez az első olyan eset, amely során a Kongresszus elé terjesztett kétpárti határozat elítéli az Irán és a szeparatista Polisario közötti kapcsolatot.

A 1101. számú határozatot, amely hangsúlyozza az Egyesült Államok és a Marokkói Királyság hosszú időre visszanyúló kapcsolatát, Joe Wilson, Carlos Curbelo és Gerry Connolly kongresszusi képviselők terjesztették elő.

A képviselők elítélték a Polisario közelmúltbéli provokatív fellépését a Szaharában, majd „Teherán által finanszírozott terrorszervezetként” jellemezték a Frontot.

Irán a régióban folytatott destabilizációs tevékenységeire utalva a határozat kiemeli, hogy Marokkó kénytelen volt megszakítani kapcsolatát Teheránnal, illetve a libanoni székhelyű Hezbollah szervezettel a Polisario Front támogatása miatt.

A határozat kimondja, hogy az Irán által támogatott radikális szervezet, a Hezbollah, megpróbált bizonytalanságot előidézni Észak-Afrikában olyan módon, amely ellentétes az Egyesült Államok biztonsági célkitűzéseivel.

A Szahara-üggyel kapcsolatosan a határozat ismét kijelenti, hogy Marokkó autonómia-terve „komoly, reális és hiteles, valamint olyan előrelépést jelentene a Szahara lakóinak, amely kielégítené a békés és méltóságteljes élet iránti igényüket”.

Ezt figyelembe véve a képviselők „arra hívták fel Trump elnököt, a külügyminisztert és az ENSZ élére kinevezett nagykövetet, hogy támogassák a szaharai konfliktusra vonatkozó békés egyezmény létrejöttét, amely az Egyesült Államok álláspontjával összeegyeztethető, tartós és kivitelezhető”.

(x)

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,040lájkolóTetszik
1,578követőKövetés
13,716feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

„Boldogok lennénk, ha miattunk zárnák ki a Néppártból a Fideszt”

Pártunknak semmi köze ahhoz a politikához, amelyet a magyar kormány művel, az élen Orbánnal – mondta a Magyar Hangnak a Horvát Parasztpárt elnöke. Interjú!

Erjedés