HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Elítélték a s...

Elítélték a szaharai fegyvereseket

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Egyesült Államok képviselőházának határozata elítéli a Polisario Front és a külföldi támogatói közelmúltbéli provokatív lépéseit. A szeparatista csoportot terrorszervezetnek tekinti, amelyet Teherán finanszíroz.

Ez az első olyan eset, amely során a Kongresszus elé terjesztett kétpárti határozat elítéli az Irán és a szeparatista Polisario közötti kapcsolatot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A 1101. számú határozatot, amely hangsúlyozza az Egyesült Államok és a Marokkói Királyság hosszú időre visszanyúló kapcsolatát, Joe Wilson, Carlos Curbelo és Gerry Connolly kongresszusi képviselők terjesztették elő.

A képviselők elítélték a Polisario közelmúltbéli provokatív fellépését a Szaharában, majd „Teherán által finanszírozott terrorszervezetként” jellemezték a Frontot.

HIRDETÉS

Irán a régióban folytatott destabilizációs tevékenységeire utalva a határozat kiemeli, hogy Marokkó kénytelen volt megszakítani kapcsolatát Teheránnal, illetve a libanoni székhelyű Hezbollah szervezettel a Polisario Front támogatása miatt.

A határozat kimondja, hogy az Irán által támogatott radikális szervezet, a Hezbollah, megpróbált bizonytalanságot előidézni Észak-Afrikában olyan módon, amely ellentétes az Egyesült Államok biztonsági célkitűzéseivel.

A Szahara-üggyel kapcsolatosan a határozat ismét kijelenti, hogy Marokkó autonómia-terve „komoly, reális és hiteles, valamint olyan előrelépést jelentene a Szahara lakóinak, amely kielégítené a békés és méltóságteljes élet iránti igényüket”.

HIRDETÉS

Ezt figyelembe véve a képviselők „arra hívták fel Trump elnököt, a külügyminisztert és az ENSZ élére kinevezett nagykövetet, hogy támogassák a szaharai konfliktusra vonatkozó békés egyezmény létrejöttét, amely az Egyesült Államok álláspontjával összeegyeztethető, tartós és kivitelezhető”.

(x)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek