HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Moszkvai repü...

Moszkvai repülőkatasztrófa: Oroszország gyászol

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A murmanszki repülőtér előtt spontán emlékhely létesült, a megyében három napos gyászt hirdettek. A kormányzó döntésére azonnal egymillió rubeles (4,4 millió forintos) segélyben részesül az elhunytak családja, míg a sérültek hozzátartozói 500 ezer rubelt kapnak.

A felszállás után nem sokkal, 28 percnyi repülés után 73 utassal és 5 fős személyzettel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre Seremetyjevón az Aeroflot Moszkvából Murmanszkba tartó járata. Az SSJ-100-as gépet az utasok beszámolója alapján villámcsapás érte, ez okozhatta az elektronika meghibásodását, de a szakértők nem zárják ki a hajtómű problémáját, és a rövidzárlatot sem.

HIRDETÉS

A katasztrófa – amelyben 41-en meghaltak és 37-en élték túl – tovább rombolja a Superjetek enélkül is megtépázott presztízsét. Több politikus is követelte, hogy állítsák le a típus repülését.

Hírügynökségi beszámolók szerint a baleset után kapitány cáfolta azokat a híreket, miszerint a gép még a levegőben kigyulladt volna. Mint elmondta, a gép a leszálláskor többször a földhöz ütődött, és többek között a kifolyt kerozin miatt a hátsó része azonnal lángba borult, majd az egész gép kiégett.

A Russia Today szerint az utasokat a kemény – rádiókapcsolat és elektronika nélkül, tele tankkal végrehajtott – leszállás után 55 másodperc alatt kimenekítették a gépből. A szemtanúk szerint a személyzet mindent megtett azért, hogy akit lehet, a lehető leggyorsabban kimenekítsen az égő, füsttel, gázokkal teli fedélzetről. Az evakuálást nehezítette, hogy – ez a felvételeken is látszik – az utasok egy része az ülések felett elhelyezett poggyászait is kihozta a gépből.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Stier Gábor
Stier Gábor
A Magyar Hang külpolitikai szakújságírója, a Moszkva tér főszerkesztője

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,654lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek