HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újra frakcióv...

Újra frakcióvezetővé választották Manfred Webert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A 160 érvényesen leadott szavazatból 156-tal ismét az Európai Néppárt frakcióvezetőjévé választották Manfred Webert. Bár a Fidesz tagságát korábban felfüggesztették, de a párt politikusai is voksolhattak, és mint az látszik, nem szavaztak Weber ellen. Igaz, más jelölt nem is volt vele szemben. Mindenesetre a fideszesek is megszavazták a frakcióvezetőséget, de az európai bizottsági elnöki ambíciókat továbbra sem támogatják. A párt szerint a két döntés egymástól független.

Emlékezetes, a Bild című lapnak adott májusi interjúban Orbán Viktor még azt állította, hogy Manfred Weber gyenge vezető, és már nem konzervatív politikus. Elfogadhatatlannak nevezte a bajor politikus kijelentését, miszerint nem kíván magyar szavazatokkal bizottsági elnök lenni.

Bár elvileg a fideszesek is indulhattak volna frakcióvezető-helyettesi tisztségért, ezt végül nem tették meg. A korábbi helyettes, Szájer József állítása szerint saját döntéséből nem szállt versenybe. Bekerült többek között a francia Arnaud Danjean, a lengyel Ewa Kopacz, az ír Mairead McGuiness, de a horvát Dubravka Suica is.

Manfred Weber emellett a Néppárt csúcsjelöltje az Európai Bizottság élére. Ha ez a pozíció összejön neki, a frakcióvezetésről le kell majd mondania. Az új Európai Parlament alakulóülését július 2-án tartják Strasbourgban.  

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,632követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek