HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újra frakcióv...

Újra frakcióvezetővé választották Manfred Webert

HIRDETÉS

A 160 érvényesen leadott szavazatból 156-tal ismét az Európai Néppárt frakcióvezetőjévé választották Manfred Webert. Bár a Fidesz tagságát korábban felfüggesztették, de a párt politikusai is voksolhattak, és mint az látszik, nem szavaztak Weber ellen. Igaz, más jelölt nem is volt vele szemben. Mindenesetre a fideszesek is megszavazták a frakcióvezetőséget, de az európai bizottsági elnöki ambíciókat továbbra sem támogatják. A párt szerint a két döntés egymástól független.

HIRDETÉS

Emlékezetes, a Bild című lapnak adott májusi interjúban Orbán Viktor még azt állította, hogy Manfred Weber gyenge vezető, és már nem konzervatív politikus. Elfogadhatatlannak nevezte a bajor politikus kijelentését, miszerint nem kíván magyar szavazatokkal bizottsági elnök lenni.

Bár elvileg a fideszesek is indulhattak volna frakcióvezető-helyettesi tisztségért, ezt végül nem tették meg. A korábbi helyettes, Szájer József állítása szerint saját döntéséből nem szállt versenybe. Bekerült többek között a francia Arnaud Danjean, a lengyel Ewa Kopacz, az ír Mairead McGuiness, de a horvát Dubravka Suica is.

Manfred Weber emellett a Néppárt csúcsjelöltje az Európai Bizottság élére. Ha ez a pozíció összejön neki, a frakcióvezetésről le kell majd mondania. Az új Európai Parlament alakulóülését július 2-án tartják Strasbourgban.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,103lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek