HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Orbán biztosj...

Orbán biztosjelöltje védené a független médiát és a civileket

HIRDETÉS

Cikkünket frissítjük!

HIRDETÉS

Számos kérdést kapott Várhelyi Olivér, szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztosjelölt csütörtöki európai parlamenti meghallgatásán a magyar kormány tevékenységéről, kiemelve, hogy uniós nagykövetként Várhelyi volt az, aki képviselte a kormánya álláspontját. A képviselők szerették volna, ha Várhelyi Olivér elhatárolódik Orbán Viktor egyes kijelentetéseitől.

A biztosjelölt azonban többször is azt mondta, hogy uniós biztosként függetlenként kíván tevékenykedni, aki semmilyen kormánytól, intézménytől, szervezettől nem fogad el utasítást. Több képviselő jelezte, hogy ez kevés.

Alkalmasnak találta az EP jogi bizottság az új magyar biztosjelöltet, Várhelyi Olivért | Magyar Hang

Várhelyi Olivér egyébként terveit négy pontban foglalta össze:

1. Észak-Macedóniával és Albániával csatlakozási tárgyalásokat kell nyitni, egyértelmű perspektívával.

HIRDETÉS

2. Keleti partnerség strukturális reformok folytatása, megerősítve a gazdasági helyzetével.

3. Többet többért elv alapján együttműködés a déli szomszédokkal

4. A szomszédságpolitikai eszközök kihasználásával a beruházásokra, befektetésekre szeretne sokkal jobban koncentrálni.

Várhelyi Olivér azt is elmondta, hogy tenni kíván azért, hogy hatékonyabb legyen az uniós határvédelem, a visszaküldési politika és legális migrációs programokat szeretne. Arról is beszélt hogy a szomszédságunkban lévő államok kapcsán a független média, civil társadalom védelmében mindent meg kell tenni.

Várhelyit magyar EP-képviselők is kérdezték. Az első közülük Gyöngyösi Márton (Jobbik) volt, aki azt kérdezte, hogy mi garantálja, hogy nem Orbán Viktor kijáróembere lesz. Várhelyi erre úgy reagált, hogy bizottsági tagként nem fogadhat el kománytól utasításokat. Gál Kinga (Fidesz) azt tudakolta, hogyan kamatoztatná tapasztalatait munkája során. tanulmányait és életét Magyarország uniós integrációjának szentelte. Azt felelte, hogy büszke arra, hogy hozzájárulhatott Magyarország uniós csatlakozásához. És arra is kíváncsi volt, hogy Várhelyi csapatjátékos-e. A biztosjelölt azt felelte, hogy igen.

Törökország kapcsán azt mondta Várhelyi, hogy párbeszédre van szükség, az emberi jogok tekintetében pedig intézményi garanciák szükségesek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták